Κοινωνική Κουζίνα για όλους

Εθελοντισμό γκουρμέ με συνταγή ανθρωπιάς και πολύ δόση αγάπης προσφέρουν καθημερινά σε πλατείες και όχι μόνο τα μέλη της ομάδας άνεργων εθελοντών «ο Άλλος άνθρωπος» αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως η δύναμη της αλληλεγγύης αποτελεί το σημαντικότερο ίσως όπλο για να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από την κρίση όλοι μαζί.

Εμπνευστές και πρωταγωνιστές της πρωτοβουλίας αυτής είναι τρεις νέοι οι οποίοι είναι εδώ και δύο χρόνια άνεργοι. Η ιδέα γεννήθηκε όταν πριν από 2 μήνες είδαν στις λαϊκές ανθρώπους που πεινούσαν να τσακώνονται για τα πεταμένα οπωροκηπευτικά. Από εκείνη την στιγμή και
μετά μαγειρεύουν για τους απόρους μαζί με τους απόρους και αυτό είναι που τους κάνει να διαφέρουν από άλλες ανάλογες κινήσεις.

Ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτικό μέλος της κίνησης, μίλησε στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ και την Νικολέτα Αυλωνίτη και εξέφρασε την ανησυχία του για την έκταση της κρίσης η οποία δεν έχει ταξικά χαρακτηριστικά αλλά απλώνεται από την Πλατεία Κουμουνδούρου μέχρι το Κολωνάκι και από το Σύνταγμα μέχρι την Κηφισιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα