Ο Γύρος του Κόσμου

Ο αγώνας δρόμου που δίνει η κυβέρνηση για να κλείσει τις συζητήσεις με την τρόικα και τους πιστωτές δανειστές της είναι ένα από τα βασικά θέματα αυτή την ώρα στα διεθνή πρακτορεία.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το κύμα ψύχους στην Ευρώπη, όπως μεταδίδουν.

Bloomberg: Σε αναζήτηση δεύτερου πακέτου βοήθειας η Ελλάδα, αγωνίζεται να μείνει στο ευρώ. Το σχέδιο διάσωσης, το οποίο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και οι ιδιώτες πιστωτές

της Ελλάδας αναφέρουν ότι θα είναι έτοιμο σε λίγες ημέρες, περιλαμβάνει ζημία της τάξεως του 70% για τους ιδιώτες εθελοντές στην ανταλλαγή ομολόγων και δάνεια που θα ξεπεράσουν τα 130 δισ ευρώ. Όμως, και τότε η Ελλάδα δεν θα έχει λύσει τα προβλήματά της.

Ρέσλερ: Απορρίπτει τη συμμετοχή της ΕΚΤ στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μεταδίδει το Dow Jones News Wires. "Αυτό δεν είναι αυτή τη στιγμή θέμα για μας. Οι τωρινές συζητήσεις είναι για τη συμμετοχή του ιδιωτικού κλάδου. Τα ευρωπαϊκά κράτη και οι φορολογούμενοι ήδη έχουν κάνει τεράστια συνεισφορά στη διαδικασία αναδιάρθρωσης της Ελλάδας μέσω των προσπαθειών τους", τόνισε ο Roesler.

Τα ελληνικά κόμματα συζητούν για περαιτέρω μειώσεις μισθών αναφέρει επίσης το Dow Jones News Wires. Ο έλληνας πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει κρίσιμες συνομιλίες με τους πολιτικούς αρχηγούς, που στηρίζουν την κυβέρνηση σε αναζήτηση συναινετικής λύσης προκειμένου να μειωθούν μισθοί και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, απαραίτητη προϋπόθεση για τη νέα οικονομική βοήθεια από τους δανειστές της Ελλάδας.

Σε άλλα διεθνή θέματα, ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην Ευρώπη από το ψύχος. Τουλάχιστον 101 νεκροί στην Ουκρανία μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στην Αίγυπτο, πολιτικές διαστάσεις έχει λάβει η ποδοσφαιρική τραγωδία. Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανθρώπους στο Σουέζ την Παρασκευή, στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν όταν εκατοντάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν για την τραγωδία στο Πορτ Σάιντ που στοίχισε τη ζωή σε 74 άτομα, αναφέρει το Associated Press.

Στην γειτονική Τουρκία, αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη ο πρώην αρχηγός των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μπασμπούγ αναφέρει το Anadolu.

Το Ισραήλ ενδέχεται να χτυπήσει το Ιράν σε τέσσερις μήνες από τώρα, αναφέρει το Ρωσικό Ria Novosti επικαλούμενο αμερικανικά ΜΜΕ.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Βουδούρη

Keywords
Τυχαία Θέματα