Κοινό μήνυμα Μέρκελ-Ολάντ στον Πικραμμένο

Σε θετικό κλίμα διεξήχθησαν οι συναντήσεις που είχε νωρίτερα ο  υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μερκελ και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουα Ολαντ, στο πλαίσιο των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αρκεί η Ελλάδα

να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», ήταν το μήνυμα που έστειλαν από κοινού Μέρκελ και Ολάντ». Εξάλλου, ο κ. Πικραμένος είχε συνάντηση και με τον Ζοζε Μανουελ Μπαρόζο, ο οποίος εξέφρασε την ισχυρή επιθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Πικραμενος επεσήμανε τη συμφωνία της Αθήνας στην ανάγκη έκδοσης ομολόγων -έργων καθώς και στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων.

Εν τω μεταξύ, τη θέλησή τους για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη εξέφρασαν, από κοινού, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ύστερα από την προπαρασκευαστική διμερή συνάντησή τους πριν μεταβούν στις Βρυξέλλες για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής. 

Keywords
Τυχαία Θέματα