Κέρδη στη Wall Street έφερε η Fed

Τέλος στο το διήμερο πτωτικό σερί της Wall Street έβαλε ο τερματισμός του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed τον Οκτώβριο, όπως έδειξαν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα.

«Μοιρασμένο» μεταξύ Fed και εταιρικών

αποτελεσμάτων το επενδυτικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η ατζέντα της ημέρας δεν περιλάμβανε μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 78,991 μονάδες (0,47%) κλείνοντας στις 16985,61 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 27,57 μονάδων (0,63%) και έκλεισε στις 4419,03 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 9,12 μονάδων (0,46%) κλείνοντας στις 1972,83 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 22 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 7 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Walt Disney κλείνοντας στα 87,22 δολάρια με άνοδο 1,36 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,58%. Ακολούθησαν η Cisco Systems με κέρδη 1,48% και κλείσιμο στα 25,44 και η Procter and Gamble, η οποία έκλεισε στα 81,67 δολάρια με άνοδο 1,38%.
Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Du Pont (-0,44%), η Pfizer (-0,33%) και η Microsoft (-0,26%).

Σημειώνεται ότι, τον τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων έως τον Οκτώβριο, συμφώνησαν οι αξιωματούχοι της Federal Reserve κατά την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του Ιουνίου, κλείνοντας έτσι το κεφάλαιο ενός αμφιλεγόμενου πειράματος στα χρονικά των κεντρικών τραπεζών, τα αποτελέσματα του οποίου εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, η Fed θα πραγματοποιήσει την τελευταία μείωση του προγράμματος κατά 15 δις. δολάρια στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου, μετά από ισόποσες περικοπές των 10 δισ. δολαρίων που θα λαμβάνουν χώρα σε κάθε προηγούμενη συνεδρίαση του μήνες έως τον Οκτώβριο.

«Αν η οικονομία εξελίσσεται στο πλαίσιο των εκτιμήσεών μας, που να δικαιολογεί τη μείωση του ρυθμού αγοράς σε κάθε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις, τότε η τελική μείωση του προγράμματος θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο», αναφέρουν τα πρακτικά της Fed.

Στο "μέτωπο" των επιχειρήσεων, στο επίκεντρο παρέμεινε η μετοχή της Alcoa που σημείωσε "άλμα" 5,3% μετά τα χθεσινά αποτελέσματα πυο ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Σημειώνεται πως η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο 40% από τις αρχές του έτους εν μέσω σταθεροποίησης των τιμών αλουμινίου.

Αντίθετα, «βουτιά» 33% κατέγραψε στις σημερινές συναλλαγές η Gigamon μετά την υποβάθμιση του guidance εσόδων β’ τριμήνου της την Τρίτη, ενώ με πτώση 8,9% στους χαμένους συγκαταλέγεται και η Container Store Group Inc. μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερων των εκτιμήσεων ζημιών στο τρίμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα