Κέντρα κράτησης για παράνομους μετανάστες

Έως το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα πέντε σημεία όπου θα κατασκευαστούν τα κέντρα κράτησης για τους παράνομους μετανάστες τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος αναφερόμενος στην κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο αστυνομική υπόθεση.

Ο κ. Παπουτσής απαντώντας στην πρόταση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, για μέτρα στο κέντρο της Αθήνας τόνισε
ότι ο δήμαρχος μέχρι στιγμής δεν έχει προτείνει κάτι συγκεκριμένο, ενώ τον παρέπεμψε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις καθημερινές συγκεντρώσεις, πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει ήδη επιτροπή στο υπουργείο Δικαιοσύνης που επεξεργάζεται ενδεχόμενες λύσεις, ενώ πρέπει τουλάχιστον δέκα υπουργεία να συνδράμουν το δήμο για να μπορεί ουσιαστικά να λάβει δράση.

Επίσης, ο κ. Παπουτσής ανακοίνωσε ότι ο φράχτης στον Έβρο θα κατασκευαστεί και θα δοθούν κίνητρα για εθελούσια έξοδο των λαθρομεταναστών όπως πληρωμένα εισιτήρια και  δωρεάν μεταφορά στα αεροδρόμια. Οι λαθρομετανάστες όπως είπε ο υπουργός δε θα μπαίνουν στη λίστα ανεπιθύμητων και δε θα πληρώνουν το πρόστιμο για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αναφερόμενος στους ρομά και τους αθίγγανους που ζουν στο Βοτανικό και Ασπρόπυργο ο υπουργός τόνισε ότι τα μέτρα  αστυνόμευσης θα ενταθούν, ενώ στα  εγκαταλελειμμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας  θα γίνονται έλεγχοι παρουσία εισαγγελέα θα εκκενώνονται και θα σφραγίζονται για μην υπάρχουν εστίες εγκληματικότητας και μολύνσεως.       

Keywords
Τυχαία Θέματα