Καθέλκυση του υποβρυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου θα πραγματοποιηθεί σε λίγο η τελετή καθέλκυσης του «αναβαθμισμένου» υποβρυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ, στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ, στο Σκαραμαγκά. Στην τελετή θα παραστούν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ, δεν είναι καινούργιο, είναι παλαιό που εκσυγχρονίστηκε. Εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού NEPTUNE-II, και οι εργασίες που έγιναν στις

εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, είναι:

1.Αλλαγή όλων των ηλεκτρονικών συσκευών ναυτιλίας, ηλεκτρονικού πολέμου και οπλικών συστημάτων (SONAR, RADAR, ESM, ΣΔΒΤ,κτλ.).
2.Λήψη μέτρων μειώσεως θορύβων.
3.Αύξηση του μήκους του σκάφους και προσθήκη συστήματος αναερόβιας πρόωσης.

Το Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ θα είναι πλήρως εφοδιασμένο με κεραίες, πομπούς και δέκτες που είναι απαραίτητα για τις επικοινωνίες τους. Το Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ φέρει το ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα ISUS, τορπίλλες, και Κατευθυνόμενα Βλήματα SUBHARPOON. Το προσωπικό Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ αποτελείται από 8 αξιωματικούς και 32 Μονίμους Υπαξιωματικούς. Το Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ μπορεί να μεταφέρει επαρκή τρόφιμα και πόσιμο νερό για πλου (επιφάνεια κατάδυση) έως 50 ημέρες.

Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα