Κατασχέσεις 24/7

Κατασχέσεις χρημάτων 24ωρες το 24ωρο, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, σε επιχειρήσεις που χρωστούν στην εφορία. Τέλος στους περιορισμούς αναγκαστικής εκτέλεσης έβαλε η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κυρώνοντας τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι κατασχέσεις θα γίνονται μέσα στις επιχειρήσεις και χωρίς δικαστική άδεια μέρα και νύχτα, ως μέτρο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Κύριος στόχος είναι οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νυχτερινές ώρες και Σαββατοκύριακα με βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες

οφειλές προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ.

Κατασχέσεις και από τα Ταμεία

Επιστολές από τα ασφαλιστικά ταμεία λαμβάνουν, την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση, και προειδοποιούνται ότι διαφορετικά έρχονται πρόστιμα και κατασχέσεις για χρέη άνω των 5.000 ευρώ.

Στους οφειλέτες προς τα ταμεία, παγώνουν επιδοτήσεις, ενισχύσεις και επιστροφή ΦΠΑ με τροπολογία που αναμένεται να ενσωματωθεί στο σχεδιο νομου του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, ενώ στον κρατικο προϋπολογισμό προαναγγέλλεται η καθιέρωση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ κάθε μήνα αντί διμήνου που ισχύει σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα