Καταλήψεις στην Κρήτη

Σε κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου προχώρησαν σήμερα το πρωί άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας, Κώστα Σακκά, ζητώντας την αποφυλάκισή του.

Λόγω της κατάληψης οι υπηρεσίες στο κεντρικό κτίριο στη Λότζια δεν λειτουργούν, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι δήλωσαν ότι θα μείνουν στο κτίριο μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Εξάλλου, υπό κατάληψη τελεί από το πρωί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων από εκπαιδευτικούς, που διαμαρτύρονται για την προωθούμενη κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Σύμφωνα

με τον πρόεδρο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Γιάννη Τσαμαντάκη, εκτιμάται πως για να προχωρήσει ο σχεδιασμός του υπουργείου παιδείας στα Χανιά θα καταργηθούν πέντε ειδικότητες της ΕΠΑΣ με αποτέλεσμα περίπου 420 μαθητές και δεκάδες καθηγητές να βρεθούν στον αέρα.

Σε ανακοίνωση της επιτροπής κατάληψης γίνεται λόγος για «ξαφνικό θάνατο της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης».

Απόψε, στις 8 το βράδυ η ΕΛΜΕ Χανίων συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, ενώ το Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα