Μουσικό τριήμερο Ήχοι του Δάσους

Έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο άρτια οργανωμένα και δημοφιλή κατασκηνωτικά φεστιβάλ της Ελλάδας και διεξάγεται στο μοναδικής ομορφιάς οροπέδιο της Αγίας Τριάδας, στην Καλοσκοπή Φωκίδας, στα βορειοανατολικά της Γκιώνας.

Το φετινό 12ο στη σειρά Φεστιβάλ «Ήχοι του Δάσους» καλεί και αυτό το καλοκαίρι τους φίλους της μουσικής και της φύσης κι υπόσχεται ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα κρατήσει αμείωτη τη διάθεση και το ενδιαφέρον καθόλη τη διάρκεια
του τριμημέρου από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Ιουλίου.

Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες και συγκροτήματα που θα δώσουν τον παλμό στις υπέροχες νύχτες στο βουνό. Ο Παναγιώτης Κονιάκος, υπεύθυνος του Φεστιβάλ «Ήχοι του Δάσους» μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Αίαντα Αρτεμάκη.

Ερ. «Ήχοι του δάσους». Λίγα λόγια για την ιστορία του φεστιβάλ.
Π.Κ.: «Το φεστιβάλ «Οι Ήχοι του Δάσους» ξεκίνησε το 2002 σαν μία εναλλακτική διασκέδαση, απόδραση στην φύση για τους ανθρώπους κυρίως του Νομού Φωκίδας. Και σιγά, σιγά αυτό το φεστιβάλ άρχισε και έπαιρνε διαστάσεις, ο κόσμος περνούσε πάρα πολύ καλά και οικονομικά. Σιγά-σιγά το αγάπησε, το στήριξε και έχει φτάσει αυτήν την στιγμή να φιλοξενεί πολύ παραπάνω κόσμο από όταν είχε ξεκινήσει. Με εναλλακτικά συγκροτήματα, με αρκετές δράσεις όπως περιβαλλοντικές, εργαστήρια για παιδιά, τοξοβολία, ποδηλασία, άλλοτε με άλογα και άλλες δράσεις. Έχουν γίνει πάρα πολλά σε αυτό το φεστιβάλ. Ξεκίνησε από μια ιδέα σε έναν σύλλογο, τον Σύλλογο Αναπτυξιακού Προβληματισμού ΕΛΙΑ. Υπήρχε μια παρέα που έφτιαξε αυτόν τον σύλλογο. Είχε κάποιους προβληματισμούς και είπε να κάνει και το φεστιβάλ μέσα σε όλα τα άλλα. Αυτή η παρέα κάποια στιγμή, ξέρεις, κουράστηκε, κάποιοι έκαναν οικογένειες και κάποιος έπρεπε να το συνεχίσει αυτό το πράγμα. Τότε μία άλλη παρέα, πρώην κατασκηνωτές πλέον, μπήκε στην διοργάνωση και συνέχισε αυτό το έργο. Με νέες ιδέες και άλλα πράγματα. Όταν μπαίνουν νέοι άνθρωποι στο καθετί, σημαίνει νέες ιδέες και νέα κατεύθυνση. Χωρίς βέβαια να αλλάζει κάτι στην ιδεολογία του Συλλόγου».

Ερ. Φέτος ποιοι συμμετέχουν;
Π.Κ.: «Την Παρασκευή έχουμε τους: Model Plagal, Locomondo, Χαΐνηδες. Το Σάββατο είναι οι Bad Bid, ο Ορφέας Περίδης, ο Χρήστος Θηβαίος και Mister Highway Band και οι Cabaret Balkan. Και την Κυριακή είναι οι Mono Style, o Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανώλης Φάμελος, ο Στάθης Δρογώσης και ο Οδυσσέας Τσάκαλος, τα Μωρά στη Φωτιά με τον Στέλιο Σαλβαδόρ και The Bullets».

Ερ. Πόσο κοστίζει σε κάποιον για να έρθει και τις τρεις ημέρες;
Π.Κ.: «Είναι 20 ευρώ το τριήμερο χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση».

Ερ. Τι χρειάζεται να ξέρει κάποιος για τις εγκαταστάσεις του χώρου, πώς πρέπει να είναι προετοιμασμένος, τι πρέπει να φέρει μαζί του;
Π.Κ.: «Να φέρει την σκηνή του. Κάποιο φακό. Υπνόσακο, γιατί έχει και κρύο στο βουνό το βράδυ. Κάποια ζακέτα. Το μαγιό και την πετσέτα του για να κάνει μπάνιο. Έχουμε ντουζιέρες. Τουαλέτες υπάρχουν και χημικές και σταθερές. Υπάρχει δίπλα στον χώρο του φεστιβάλ και ένα ποτάμι που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος. Σην Παύλιανη. Catering οργανωμένο και μπαρ υπάρχει. Κυρίως αυτά».

Ερ. Έχετε πρόγραμμα εθελοντών. Τι περιλαμβάνει;
Π.Κ.: «Οι εθελοντές βοηθούν και αυτοί στην διοργάνωση. Εμείς, τα πόστα που έχουμε ως διοργάνωση είναι: Η κεντρική πύλη, τα βραχιολάκια. Έρχεται δηλαδή κάποιος στην κεντρική πύλη. Κόβει το εισιτήριο του, περνάει πιο κάτω που είναι τα βραχιολάκια, δίνει το εισιτήριο του, του βάζουν το βραχιολάκι. Άλλη μια υπηρεσία είναι στη γραμματεία, όπου ενημερώνουμε τον κόσμο για τα πάντα και είναι και η δεύτερη πύλη που έχουμε, η πίσω πύλη, γιατί έχει δύο εισόδους το φεστιβάλ. Και μετά στην φροντίδα των καλλιτεχνών. Αυτά είναι κυρίως για την διοργάνωση δηλαδή ουσιαστικά».

Ερ. Πέρα από τις συναυλίες, θα ήθελα λίγα περισσότερα λόγια για τις υπόλοιπες δράσεις. Μου είπατε τοξοβολία ας πούμε, ποδηλασία, δράσεις για παιδιά;
Π.Κ.: «Για τα παιδιά υπάρχουν κάποια εργαστήρια που γίνονται σε συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με το εικαστικό εργαστήρι Άμφισσας. Με πηλό, ζωγραφική, και άλλα τέτοια πράγματα που κάνουν οι υπεύθυνες κυρίες. Έχουμε τοξοβολία, «Flying Fox», τραμπολίνο, το μονομάχο σε στρώμα. Λογικά φέτος θα έχουμε και άλογα. - Υπέροχο - ασκήσεις γιόγκα. Έχουμε το σεμινάριο Τζέμπε. Το κάνει ο Λευτέρης Γρηγορίου - με τύμπανα. Τα Τζέμπε είναι ένα είδος τυμπάνων που παίζουν. Και βέβαια έχει πολλά όμορφα χωριά γύρω - γύρω, για να φύγει κάποιος και να κάνει μια βόλτα στο δάσος, στην φύση. Υπάρχουν τρεις γιατροί στο χώρο του φεστιβάλ, ασθενοφόρο. Οι τρεις γιατροί είναι πάντα εκεί, υπάρχει ένα μεγάλο σπιτάκι που μέσα έχει τα πάντα. Είναι πολύ οργανωμένο το ιατρείο μας και όπου χρειάζεται και οι γιατροί είναι εξειδικευμένοι. - Αχρείαστοι να είναι πάντως. Όσες φορές χρειάστηκε, και πέρυσι που είχαμε ένα σοβαρό επεισόδιο με έναν άνθρωπο που δούλευε στο Catering. Το ασθενοφόρο έφυγε κατευθείαν μαζί με γιατρό μέσα. Και μέσα σε μισή ώρα ήταν στο νοσοκομείο. Έδρασε άμεσα ο μηχανισμός».

Ερ. Που σας βρίσκει κάποιος στο διαδίκτυο;
Π.Κ.: «Στο www.forestsounds.gr στην ιστοσελίδα μας. Έχει όλες τις πληροφορίες. Και στο Facebook, ήχοι του δάσους, Fanpage και προφίλ».

Χορηγός επικοινωνίας και ο Αθήνα 9.84.
Keywords
Τυχαία Θέματα