Καταδίκη συνταξιούχου αστυνομικού

Συνταξιούχος αστυνομικός καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος και εκβίαση. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το Μάιο του 2004, ο τότε αστυφύλακας είχε συνευρεθεί ερωτικά, έναντι αμοιβής, με εκδιδόμενη γυναίκα, η οποία όμως στερούνταν της προβλεπόμενης άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Μετά την ερωτική τους συνεύρεση, ο κατηγορούμενος, που την περίοδο εκείνη υπηρετούσε ως αστυφύλακας στο Αστυνομικό Τμήμα
Άνω Πόλης, ζήτησε πίσω το ποσό των 100 ευρώ που της είχε δώσει προηγουμένως για τις «υπηρεσίες» της, απειλώντας την ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσε -ως όφειλε εξ αρχής- στη σύλληψή της.

Η γυναίκα επέστρεψε τα χρήματα κι όταν απομακρύνθηκε από το σημείο κατήγγειλε το περιστατικό στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο συνταξιούχος αστυνομικός, αρνήθηκε τις κατηγορίες κι έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον είχε καταδικάσει σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης δύο ετών κι έξι μηνών, με αναστολή, ενώ σε βάρος του είχαν επιβληθεί και πειθαρχικά μέτρα από τα αρμόδια όργανα της Αστυνομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα