Καναδάς: Περικοπές στη δημόσια τηλεόραση

Ο αριθμός των εργαζομένων στον όμιλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Radio Canada/CBC θα μειωθεί κατά 20% ως το 2020, ήτοι κατά 1.000 έως 1.500 εργαζόμενους, μέσω κυρίως αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης εργαζομένων οι οποίοι δεν θα αντικατασταθούν, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιμπέρ Λακρουά, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

Οεπικεφαλής του Radio Canada/CBC απευθύνθηκε σήμερα στο προσωπικό προκειμένου να παρουσιάσει τις βαθιές αλλαγές

στην στρατηγική: λιγότερα τηλεοπτικά προγράμματα, περισσότερο Διαδίκτυο.

Οδημόσιος ραδιοτηλεοπτικός όμιλος του Καναδά βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και -περιλαμβανομένου του τελευταίου σχεδίου αναδιάρθρωσης, που προέβλεπε την κατάργηση 657 θέσεων εργασίας τον Απρίλιο-, οι θέσεις απασχόλησης που έχουν καταργηθείτα τελευταία 5 χρόνια έχουν φθάσει τις 2.000.

«Υπολογίζουμεότι το 2020 θα έχουμε από 1.000 ως 1.500 λιγότερους εργαζόμενους στον όμιλο του CBC/SRC», ανέφερε ο Λακρουά σε εσωτερικό σημείωμά του προς τους εργαζόμενους, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου. Μετά την τελευταία αναδιάρθρωση, ο αριθμός των εργαζομένων στον όμιλο ανέρχεται στους 7.500.

Απόαυτό το σύνολο, υπάρχουν περίπου 1000 εργαζόμενοι οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν και δεν θα αντικατασταθούν, προσέθεσε ο ίδιος.

Αυτότο στρατηγικό σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται επίσης το κλείσιμο γραφείων και η μεταπώληση ενός μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων του ομίλου, θα επιτρέψει σε ένα χρόνο μια εξοικονόμηση δαπανών ύψους «περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά» (75 εκατομμυρίων ευρώ), υπογράμμισε ο ίδιος.

«Δενμιλάμε για θυσία, μιλάμε για την ανανέωση της πύλης» του ομίλου στο Διαδίκτυο, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος που επισήμανε ότι ο κόσμος στρέφεται στην ενημέρωση μέσω υπολογιστών και φορητών συσκευών, όπως τα κινητά και οι ταμπλέτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα