Νέα προγράμματα ΟΑΕΔ

Προγράμμαγια την προώθηση της απασχόλησης συνολικά200 ανέργων ηλικίας 18-66 ετών, καιτην ενίσχυση της οργανωτικής ικανότηταςτης Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., της Ε.Σ.Ε.Ε. και τωνΟργανώσεων μελών τους, του Σ.Ε.Β., τουΣ.Ε.Τ.Ε. και των Πανελληνίων Οργανώσεωνμελών του προωθεί ο ΟΑΕΔ.

Επιχορηγηση

Α)Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρουςαπασχόλησης για τους ωφελούμενουςανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι)ηλικίας έως 25 ετών (να διανύουν δηλαδήκατά την ημερομηνία πρόσληψής τους έωςκαι το 25ο έτος της ηλικίας τους) ανέρχεταιστο

ποσό των 22 € την ημέρα και όχι πέραντων 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

Β)Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρουςαπασχόλησης για τους ωφελούμενουςανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι)ηλικίας άνω των 25 ετών (να έχουν συμπληρώσειδηλαδή κατά την ημερομηνία πρόσληψήςτους το 25ο έτος της ηλικίας τους) που θαπροσληφθούν στα πλαίσια του προγράμματοςανέρχεται στο ποσό των 25 € την ημέρακαι όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρεςασφάλισης).

Τοποσό ορίζεται σύμφωνα με την ηλικία τουωφελούμενου ανέργου κατά την ημερομηνίαπρόσληψής του από τον δικαιούχο και δεντροποποιείται καθ' όλη την διάρκεια τουπρογράμματος.

Τοποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα τουσυνολικού μισθολογικού κόστους.

Ησυνολική διάρκεια του προγράμματοςορίζεται στους τριάντα εννιά μήνες εκτων οποίων οι τριάντα έξι μήνες αφορούνσε επιχορήγηση και τρεις μήνες σεδέσμευση του εργοδότη.

Δικαιούχοι

Ταωφελούμενα άτομα είναι άνεργοι που:

-Έχουν την ιδιότητα του ανέργου και ναδιαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατάτην υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2.

-Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένοέντυπο εξατομικευμένης προσέγγισηςκαι έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιοδράσης.

-Είναι ηλικίας 18 έως 66 ετών, δηλαδή ναέχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίαςτους και να διανύουν το 19ο έτος και το67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνίαυπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

-Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή τηνυπηκοότητα άλλου κράτους - μέλους τηςΕ.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουνδικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στηχώρα μας.

-Ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές τηςζήτησης από τους δικαιούχους, και πληρούντις σχετικές προϋποθέσεις.

Δενείναι δυνατή η υπαγωγή για άτομα που:

-είναι σύζυγοι και συγγενείς α' βαθμούεξ' αίματος ή εξ' αγχιστείας των μελώντου Δ.Σ. του δικαιούχου που έχει ενταχθείστο πρόγραμμα

-κατά το τελευταίο 6μηνο πριν από τηνημερομηνία αίτησής τους στο πρόγραμμαείχαν απασχοληθεί με σύμβαση εργασίαςορισμένου ή αορίστου χρόνου στουςανωτέρω δικαιούχους

- τοποθετούνταιαναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν.2643/1998
Keywords
Τυχαία Θέματα