«Η Αθήνα δεν θέλει τρίτο πακέτο βοήθειας»

«ΗΑθήνα δεν θέλει τρίτο πακέτο βοήθειας»είναι ο τίτλος αποσπάσματος συνέντευξηςτου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πουπροδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοσητης γερμανικής οικονομικής εφημερίδαςHandelsblatt. «Στηριζόμαστεστην ανάπτυξη της οικονομίας»,υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς, προσθέτονταςότι αναμένει πως η χώρα του θα αφήσειπίσω της την ύφεση.

Την ανάγκη

διαφοροποίησης και διασφάλισης των πηγών και των οδών μεταφοράς της ενέργειας στην Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια παρέμβασης του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Ως προς το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ο Αντ. Σαμαράς τόνισε ότι η παρούσα κατάσταση είναι μη ανεκτή, ενώ σημείωσε ότι είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα και πως η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων είναι μια κοινή πρόκληση.

Επιπλέον,μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση που διοργάνωσετο Εβραϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, οΑντώνης Σαμαράς απηύθυνε μήνυμα ενότηταςκατά του ρατσισμού, της τρομοκρατίας,του εξτρεμισμού αλλά και έκκληση οιδημοκρατίες να πολεμήσουν αλληλέγγυεςτην ύφεση , ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδατόνισε ότι η ανάπτυξη πλησιάζει.

"Οεξτρεμισμός κέρδισε έδαφος προσωρινά,αλλά δεν απέκτησε ποτέ δυναμική. Σήμεραο εξτρεμισμός κάθε μορφής βλέπει τηδυναμική του να υποχωρεί. Η κοινωνικήσυνοχή, αν και τραυματίστηκε, άντεξεστις πιέσεις. Η Δημοκρατία, παρά ταπλήγματα που υπέστη από λαϊκιστές κάθεείδους, στάθηκε όρθια", υπογράμμισε οΠρωθυπουργός



Keywords
Τυχαία Θέματα