«Καμμία πρόοδος για δημοσιονομικό βάραθρο»

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ υποστήριξε σήμερα ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που έγιναν εντός της εβδομάδας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την αποφυγή του αποκαλούμενου "δημοσιονομικού βαράθρου" και επανέλαβε τοαίτημά του προς το Λευκό Οίκο να καταθέσει μια νέα πρόταση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Καπιτώλιο, ο Μπένερ

κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι οδηγεί αργά την οικονομία προς τη συντριβή που θα σημάνουν οι αυτόματες περικοπές δαπανών και η αύξηση της φορολογίας στο τέλος του έτους.

Ο Μπένερ είπε ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη κάνει κάποια αντιπρόταση στο σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών με το οποίο υποστηρίζουν ότι θα αποφευχθούν τα μέτρα λιτότητας και η αύξηση των φόρων.

Η τελευταία φορά που ο Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Βουλής ήταν την περασμένη. Ο Μπένερ χαρακτήρισε τη συνομιλία αυτή "ευχάριστη, αλλά μία από τα ίδια". Οι δύο πλευρές επιμένουν στις θέσεις τους, με τους Δημοκρατικούς να προτείνουν αύξηση των φόρων για τους πλούσιους και τους Ρεπουμπλικάνους να υποστηρίζουν ότι μια τέτοια ενέργεια θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στη δημιουργία νέωνθέσεων εργασίας. Διαφωνούν επίσης για τις περικοπές στα κρατικά προγράμματα βοήθειας προς τους ηλικιωμένους και τους άπορους.

"Όσοναφορά το δημοσιονομικό βάραθρο που απειλεί την οικονομία μας και τις δουλειές, ο Λευκός Οίκος σπατάλησε άλλη μία εβδομάδα", πρόσθεσε.

Οπρόεδρος Ομπάμα έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επικυρώσει μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει αύξηση των φόρων για τους Αμερικανούς που βγάζουν περισσότερα από 250.000 δολάρια ετησίως.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα