«Βάλτε 'στοπ' στη χρήση χημικών όπλων»

Ο Ζορζ Σάμπρα, ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, της κυριότερης συνιστώσας του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, ζήτησε σήμερα από τη διεθνή κοινότητα "να δράσει πριν από την καταστροφή" που θα συνιστούσε η χρήση χημικών όπων από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

"Ζητάμε από τον κόσμο να παρέμβει άμεσα απέναντι σ' αυτόν τον δολοφόνο (...) θέλουμε πράξεις όχι μόνο λόγια, θέλουμε νέα δράση και όχι προειδοποιήσεις", είπε σε

ομιλία του που μεταδόθηκε από το δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα.

Αυτήήταν η πρώτη φορά που η συριακή αντιπολίτευση παίρνει θέση για το ζήτημα μετά τις προειδοποιήσεις πολλών χωρών για τη χρήση χημικών όπλων.

"Οκίνδυνος δεν απειλεί μόνο τη Συρία και τους γείτονές της αλλά (η χρησιμοποίηση χημικών) θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και για την παγκόσμια ασφάλεια", υπογράμμισε ο Σάμπρα.

Απευθυνόμενος στους Σύρους στρατιώτες, τους κάλεσε "να μην εφαρμόζουν τις εντολές του τυρράνου", τονίζοντας ότι "ο συριακός λαός δεν θα ξεχάσει και δεν θα συγχωρήσει όλους εκείνους που χρησιμοποιούν όπλα μαζικής καταστροφής".

Τιςτελευταίες ημέρες η διεθνής κοινότητα έχει πολλαπλασιάσει τις προειδοποιήσεις της προς το καθεστώς του Άσαντ να μην χρησιμοποιήσει τα χημικά όπλα που έχει στην κατοχή του. Αμερικανοί αξιωματούχοι βεβαιώνουνότι ο συριακός στρατός διαθέτει βόμβες με το θανατηφόρο αέριο σαρίν, τις οποίες μπορεί να εκτοξεύσει από αεροσκάφη.

"Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της πολυαγαπημένης μας χώρας, απευθυνόμαστε σε όλους τους Σύρους, όπου κι αν βρίσκονται και όποιες κι αν είναι οι πολιτικές τους θέσεις και κάνουμε έκκληση στον πατριωτισμό τους, απευθυνόμαστε στους στρατιωτικούς και τους υπεύθυνους των υπηρεσιών ασφαλείας για να τους πούμε ότι η Συρία, η χώρα και ο λαός, είναι σημαντικότερα απ' οτιδήποτε άλλο", κατέληξε ο Σάμπρα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα