Καμίνης: «Ονειρο ζωής η συμμετοχή στο Μαραθώνιο»

Ο 30ος Διεθνής Μαραθώνιος της Αθήνας έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς εφέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη μνήμη του οποίου πραγματοποιείται.

Το μεγάλο αυτό αθλητικό, πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11 Οκτωβρίου και σήμερα έγινε η συνέντευξη Τύπου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ,

Βασίλης Σεβαστής, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου, Κώστας Παναγόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Άννα Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ιορδάνης Λουίζος, και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Νίκος Καραχάλιος.

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της UNESCO, αναδεικνύοντας την ιστορική σημασία, την προσφορά στην ειρήνη και την φιλία των λαών.

«Αισιοδοξούμε για τη διοργάνωση ενός μεγαλύτερου αγώνα φέτος και -γιατί όχι- και ακόμη καλύτερου από πέρυσι», είπε ο κ. Σεβαστής και πρόσθεσε: «Η συνεργασία με όλους τους θεσμικούς εταίρους, παρά την εναλλαγή των προσώπων στις θέσεις τους, ήταν καλή όλα αυτά τα χρόνια και φιλοδοξούμε να συνεχιστεί το ίδιο αρμονικά».

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, αφού μίλησε για τις αξίες που πρεσβεύει ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο οποίος πλέον έχει γίνει θεσμός και συνδυάζει τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο αγώνας καταφέρνει να συγκεντρώνει στην Αθήνα τα βλέμματα όλου του κόσμου. Για το Υπουργείο μας αποτελεί ένα σοβαρό τουριστικό μοχλό ανάπτυξης και για το λόγο αυτό βοηθούμε στην προβολή του σε μεγάλες πόλεις όλου του κόσμου».

Ο δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης επισήμανε από την πλευρά του: «Η συμμετοχή στον Μαραθώνιο της Αθήνας αποτελεί για χιλιάδες δρομείς όνειρο ζωής. Εμείς έχουμε υποχρέωση να προβάλλουμε την Αθήνα, που παρά την οικονομική κρίση παραμένει μία πόλη ζωντανή, φιλική, φιλόξενη και βέβαια πολύ ενδιαφέρουσα, που πρέπει όλοι να γνωρίσουν».

Ο Κώστας Παναγόπουλος έδωσε από την πλευρά του χρήσιμες πληροφορίες για τον αγώνα και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα τον πλαισιώσουν. Όπως είπε, φέτος η διοργάνωση, στην οποία θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 90 χώρες, είναι πιο απαιτητική από κάθε άλλη χρονιά. Εκτός από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις, που είναι η διεθνής έκθεση EXPO στο Ζάππειο, την τελετή έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα, το διεθνές συμπόσιο της AIMS και βέβαια το Μαραθώνιο και τους λαϊκούς αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ, έχουν προγραμματιστεί ακόμη, τρεις ημέρες πριν τον αγώνα, συνάντηση-συζήτηση το βράδυ της Πέμπτης με βασικό ομιλητή το Βασίλη Βασιλικό στο Δήμο Μαραθώνα.


Σε ερωτήσεις που έγιναν στους διοργανωτές του ΣΕΓΑΣ, έγινε γνωστό ότι κάθε χρόνο ο Μαραθώνιος είναι κερδοφόρος και το ποσό που αποκομίζει η ομοσπονδία το επενδύει και πάλι στον αγώνα. Πέρυσι το όφελος ήταν της

Keywords
Τυχαία Θέματα