Κάμερον: παραμένει στην οδό της λιτότητας

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε σήμερα ότι θα συνεχίσει την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει και της οποίας η αποτελεσματικότητα αμφισβητείται μετά την απώλεια από τη Βρετανία της αξιολόγησης του χρέους της με τρία Α, που αποτελεί την υψηλότερη βαθμολογία.

«Ενώ ορισμένοι θα δίσταζαν και θα μας βύθιζαν και πάλι στην άβυσσο, εμείς θα διατηρήσουμε την πορεία μας», πρόκειται να δηλώσει ο συντηρητικός ηγέτης, σύμφωνα με τα αποσπάσματα μιας ομιλίας που πρόκειται να εκφωνήσει σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) στο Δυτικό Γιόρκσαϊρ, μια περιοχή της βόρειας
Αγγλίας.

«Την ώρα που διαθέτουμε ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες είναι δυνατό να ανορθώσουμε την οικονομία μας και να κάνουμε τη χώρα μας να τα καταφέρει, είναι για μας η στιγμή να παραμείνουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει», θα προσθέσει, σύμφωνα πάντα με τα αποσπάσματα.

Αυτή η νέα δέσμευση ότι η πολιτική λιτότητας για τη μείωση των ελλειμμάτων θα συνεχιστεί, έρχεται δύο εβδομάδες πριν από την παρουσίαση του προϋπολογισμού και μετά την υποβάθμιση από τον οίκο Moody's της αξιολόγησης της Βρετανίας.

Η χώρα κινδυνεύει πλέον να βυθιστεί ξανά στην τρίτη ύφεση αφότου ξέσπασε η κρίση, ενώ η οικονομία συρρικνώθηκε κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

Η Εργατική αντιπολίτευση κατηγορεί από την πλευρά της την κυβέρνηση ότι σκοτώνει την ανάπτυξη με την πολιτική της δραστικής δημοσιονομικής εξυγίανσης, και επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις του ΔΝΤ για να μετριαστεί η λιτότητα.

Ακόμη και στους κόλπους της ίδιας της κυβέρνησης, ορισμένοι πιέζουν για μια αύξηση των δαπανών για επενδύσεις, όπως ο υπουργός Εμπορίου Βινς Κέιμπλ που ανήκει στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

«Ασφαλώς οι δυσκολίες είναι τεράστιες και ο δρόμος είναι μακρύς. Όμως υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι το σχέδιό μας λειτουργεί», διαβεβαιώνει από την πλευρά του ο Κάμερον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα