Μείωση των γεννήσεων

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την πορεία των γεννήσεων στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς από το 2011 εως και σήμερα καταγράφεται μείωση της τάξεως του 10-15%. Οι παλίνδρομες κυήσεις αγγίζουν το 4%, ενώ στο 10%, έφτασε το ποσοστό των λιποβαρών μωρών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο
Νοσοκομείο, καθηγητή Γεώργιο Κρεατσά, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την Έλενα Μπρέγιαννη, η μείωση των γεννήσεων συνδέεται άμεσα με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν τα νέα ζευγάρια, ενώ συνεχίζεται και η άκρως ανησυχητική διαπίστωση, ότι οι θάνατοι στη χώρα είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις.

Με σκοπό την προστασία της υγείας των γυναικών και με την ευκαιρία της Ημέρα της Γυναίκας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αρεταίειο, ανοίγει τις πύλες του στις ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, προσφέροντας δωρεάν εξέταση μαστού και τεστ Παπανικολάου το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, 7-8 Μαρτίου, και ώρα 9.00-13.00.

Ο κ. Κρεατσάς, επεσήμανε ότι η ανάλογη πρωτοβουλία για δωρεάν γυναικολογική εξέταση πέρυσι, έτυχε θετικής ανταπόκρισης, καθώς προσήλθαν στο Νοσοκομείο περίπου 600 γυναίκες, εκ των οποίων στις 3 διαγνώστηκε καρκίνος σε πρώιμο στάδιο και προσέθεσε ότι και φέτος η πρόσκληση του Νοσοκομείου απευθύνεται σε όλες τις ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα