Κένυα: καταγγελίες για νοθεία

Ο συνυποψήφιος του πρωθυπουργού Ράιλα Οντίνγκα για τις προεδρικές εκλογές Καλόνζο Μουσιόκα κατήγγειλε σήμερα νοθεία στην εκλογική αναμέτρηση που διεξήχθη την Δευτέρα και ζήτησε να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

"Έχουμε αποδείξεις πως στα αποτελέσματα που λάβαμε υπάρχει νοθεία", δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους. "Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο συνολικός αριθμός των ψηφοδελτίων ξεπερνούσε τον αριθμό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων", διευκρίνισε.

Ο

Μουσιόκα, που επιθυμεί να διατηρήσει τη θέση του αντιπροέδρου στο πλευρό του Οντίνγκα, υπογράμμισε επίσης πως παρατηρητές του συνασπισμού Cord "εκδιώχθηκαν από τα κέντρα καταμέτρησης" των ψήφων.

"Δεν μπορέσαμε να επαληθεύσουμε τα αποτελέσματα...και αυτό επηρεάζει όλα τα κόμματα", πρόσθεσε.

Ο Μουσιόκα τόνισε πως οι κατηγορίες αυτές "δεν αποτελούν κάλεσμα για διαδηλώσεις". "Είμαστε δεσμευμένοι σε ένα Κράτος Δικαίου", συμπλήρωσε.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται αργότερα σήμερα. Οι προεδρικές εκλογές της Δευτέρας είναι η πρώτες από αυτές του 2007, οι οποίες σημαδεύτηκαν από αιματηρά επεισόδια που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 1.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εκλογική Επιτροπή, ο βασικός αντίπαλος του Οντίνγκα, ο Ουχούρου Κενιάτα διατηρεί σαφές προβάδισμα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα