Καλλιτέχνης της χρονιάς η Βανέσα Παραντί

Η Βανέσα Παραντί στέφθηκε - για τρίτη φορά στην καριέρα της - καλύτερη καλλιτέχνης της χρονιάς στα 29α γαλλικά μουσικά βραβεία που απονεμήθηκαν την Παρασκευή.Η 42χρονη τραγουδίστρια που κατέκτησε τον τίτλο το 1990 και το 2008, είναι η μόνη γυναίκα καλλιτέχνης που τον έχει κατακτήσει τρεις φορές. Μόνο ο Αλέν Μπασούνγκ έχει πετύχει το ίδιο κατόρθωμα στην κατηγορία των αντρών.

«Το τραγούδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου πράγματα που κάνω στον κόσμο», δήλωσε η τραγουδίστρια που θέλησε να μοιραστεί το τρόπαιο με τον Μπέντζαμιν Μπιολάι

ο οποίος επιμελείται την παραγωγή και έχει συνθέσει σημαντικό τμήμα από το τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο «Songs Love».

Αυτό το φιλόδοξο διπλό άλμπουμ αποκαλύπτει μια πιο μελαγχολική πλευρά της τραγουδίστριας, από τότε που ήταν ένα δροσερό νεαρό κορίτσι έως σήμερα που έχει περάσει τα σαράντα χρόνια της ζωής της. Τα είκοσι τραγούδια του δίσκου περιστρέφονται γύρω από τον έρωτα και πολλοί τίτλοι απηχούν αναγκαστικά τη ζωή της ερμηνεύτριας. Το άλμπουμ της Παραντί έχει γίνει δεκτό με θέρμη από κριτικούς και κοινό, πουλώντας 200.000 αντίτυπα.

Η Βανέσα Παραντί γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 1972. Έγινε ευρέως γνωστή σε ηλικία μόλις 14 ετών, όταν ερμήνευσε το τραγούδι «Joe le taxi», το οποίο έγινε παγκόσμια επιτυχία. Σε ηλικία 16 ετών παράτησε το σχολείο προκειμένου να αφοσιωθεί στην καριέρα της. Από το 1991 έγινε το «πρόσωπο της Chanel» παρουσιάζοντας κατά καιρούς τα νέα προϊόντα του οίκου όπως αρώματα, τσάντες κ.ά..

Τον Απρίλιο του 1994 συμμετείχε στο φιλμ «Elisa», υπό τη σκηνοθεσία του Ζαν Μπεκέρ που έγινε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία και προβλήθηκε σε πολλές άλλες χώρες. Το 1997 έπαιξε στην ταινία «Un amour de sorciere» με τη Ζαν Μορό και τον Ζαν Ρενό, ενώ η επόμενή της ταινία ήταν με τον Αλέν Ντελόν και τον Ζαν Πολ Μπελμοντό με τίτλο «Une chance sur deux». Το 1999 πρωταγωνίστησε στην ασπρόμαυρη ταινία «La fille sur le Pont» του Πατρίς Λεκόντ. Είχε σχέση με τον ηθοποιό Τζόνι Ντεπ από το 1998 έως το, Ιούνιο του 2012. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, χωρίς όμως να έχουν παντρευτεί.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα