«Καμπανάκι» για τα τζάκια

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για την εκτεταμένη καύση ξύλων σε σόμπες και τζάκια. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του, η θέρμανση με καυσόξυλα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών και των χρονίως πασχόντων.

Οι μετρήσεις που έγιναν μάλιστα είναι άκρως ανησυχητικές. Τους τελευταίους δύο μήνες, στο Μαρούσι και στο Κορωπί διαπιστώθηκε 18 φορές αύξηση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο των 50 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα.



Το τελευταίο διάστημα έχουν διπλασιαστεί οι ασθενείς που επισκέπτονται τα νοσοκομεία λόγω αναπνευστικών προβλημάτων από τα αιωρούμενα μικροσωματίδια, είπε στην Ελενα Μπρέγιαννη, ο υπεύθυνος των εξωτερικών ιατρείων του Λαϊκού Νοσοκομείου, Γιώργος Μαρίνος, προσθέτοντας ότι η συνεχής έκθεση του οργανισμού στα συγκεκριμένα μικροσωματίδια μπορεί να προκαλέσει από άσθμα μέχρι χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

«Αντί η Κυβέρνηση να καλεί τον χειμαζόμενο Έλληνα οικογενειάρχη να περιορίσει τη χρήση καυσόξυλων, θα πρέπει άμεσα να μειώσει το φόρο του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του 2010», τονίζει εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Νότης Μαριάς και προσθέτει ότι το κόμμα του προχωρά στην κατάθεση σχετικής τροπολογίας στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμπανάκι,kabanaki