Βουλγαρία: Μπ.Μπορίσοφ υπέρ του GERB

Το κυβερνών κόμμα στη Βουλγαρία ελπίζει πως θα επικρατήσει στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν εντός του 2013 προκειμένου να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα και να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ σε τηλεοπτική του συνέντευξη, η οποία μεταδόθηκε από αρκετούς σταθμούς, χθες το βράδυ.

"Η καθαρή και άνευ όρων νίκη του GERB θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα μετά τις εκλογές
και θα απομακρύνει τους φόβους τυχόν οικονομικής κατάρρευσης" τόνισε ο κ. Μπορίσοφ.

Άφησε, επίσης, να εννοηθεί, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, ότι το κυβερνών κόμμα είναι αποφασισμένο να καθοδηγήσει τη χώρα χωρίς συνεργασίες, αφού αυτός είναι ο μόνος ειλικρινής δρόμος για να αναλαμβάνουν οι υπουργοί τις ευθύνες των πράξεών τους.

"Όλοι γνωρίζουμε τι θα συμβεί σε αντίθετη περίπτωση. Τα άλλα κόμματα αναμένεται να συγκεντρώσουν από 5,7% έως 15% των ψήφων και δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να δημιουργήσουν συνασπισμούς. Η εμπειρία της Βουλγαρίας από αυτού του είδους τις κυβερνήσεις έχει δείξει ότι το μόνο που θα κάνουν είνια να καταληστεύσουν τη χώρα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με τον κ. Μπορίσοφ, η μεγαλύτερη πρόκληση για την κυβέρνηση την περασμένη χρονιά είναι η διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας και η διατήρηση των επενδύσεων και των υποδομών.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την οικονομική προοπτική της χώρας του το 2013 τονίζοντας πως οι επενδύσεις στις υποδομές, η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η "άνθιση" των τομέων των κατασκευών και του τουρισμού θα φέρουν την ανάκαμψη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουλγαρία, Μπ Μπορίσοφ, GERB,voulgaria, b borisof, GERB