Ισραήλ: Άρση Περιορισμών στην Παλαιστίνη

Ο ισραηλινός υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Γιούβαλ Στάινιτζ ανακοίνωσε την Τετάρτη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι το Ισραήλ θα άρει ορισμένους περιορισμούς στα Παλαιστινιακά Εδάφη, κυρίως στο θέμα της άδειας εργασίας, ενώ είναι σε εξέλιξη οι απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους.

Ο ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι η χώρα εξέδωσε 5.000 νέες άδειες που επιτρέπουν στους Παλαιστίνιους να εργαστούν στο Ισραήλ και επέτρεψε την εισαγωγή στη

Γάζα οικοδομικών υλικών.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το Ισραήλ θα παρατείνει το ωράριο της λειτουργίας της γέφυρας Άλενμπι, του μεθοριακού σημείου διέλευσης ανάμεσα στη Δυτική Όχθη και την Ιορδανία.

"Είναι προς το συμφέρον μας η παλαιστινιακή οικονομία να είναι ισχυρή, βιώσιμη και ακμάζουσα", τόνισε στους δημοσιογράφους.

"Μια ισχυρή παλαιστινιακή οικονομία είναι καλή για το Ισραήλ, καλή για την οικονομία μας, καλή για το γενικό κλίμα", πρόσθεσε μετά τη συνεδρίαση στον ΟΗΕ της επιτροπής παρακολούθησης της Οικονομίας στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θέλουν να επιταχυνθούν οι απευθείας ισραηλινο-παλαιστινιακές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον Ιούλιο, ύστερα από τη διακοπή τους τον Σεπτέμβριο του 2010, στην εξέλιξη των οποίων ωστόσο αναφέρονται ελάχιστα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι αποκάλυψε ότι οι ισραηλινοί και οι παλαιστίνιοι διαπραγματευτές συναντήθηκαν για έβδομη φορά μετά την επανάληψη στις 29 και 30 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον του απευθείας διαλόγου τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα