Ημέρες Καριέρας στην Τεχνόπολις

Οι 23ες Ημέρες Καριέρας στις 12 και 13 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι είναι γεγονός. Η Φωτεινή Γαϊτάνλη, υπεύθυνη διοργάνωσης των «Ημερών Καριέρας» μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Αίαντα Αρτεμάκη.

Ερ. Ημέρες Καριέρας, στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στις 12 και 13 Οκτωβρίου. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;
Φ.Γ.: «Το πρόγραμμα των ημερών βασίζεται σε τρεις άξονες. Ο πρώτος είναι η δυνατότητα που έχουν όσοι επισκεφτούν
την έκθεση να κάνουν συνεντεύξεις με υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού, από εταιρείες που βρίσκονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ελληνικές και πολυεθνικές. Ο δεύτερος άξονας είναι το κομμάτι της εκπαίδευσης: Όσοι αυτή την στιγμή είναι τελειόφοιτοι είτε σε ένα σημείο της καριέρας τους και θέλουν μία παραπάνω επαγγελματική εξειδίκευση, μπορούν να έρθουν σε επαφή με εκπαιδευτικούς οργανισμούς, ιδιωτικούς και δημόσιους, και να ενημερωθούν για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα που υπάρχουν και έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας. Και ο τρίτος άξονας είναι ουσιαστικά το κομμάτι που λέμε επιχειρηματικότητα. Μπορούν να έρθουν σε επαφή με νέα «Start Ups», με άλλους ανθρώπους που είχαν πολύ όμορφες ιδέες και βρήκαν τον τρόπο και την χρηματοδότηση για να το κάνουν πραγματικότητα. Και να τους συμβουλέψουν πως μπορούν να κάνουν και εκείνοι το ίδιο».

Ερ. Οι ευκαιρίες που θα προσφέρουν είναι πραγματικές; Είναι καριέρας; Είναι ημι-απασχόλησης; Είναι πρακτικής;
Φ.Γ.: «Υπάρχουν ευκαιρίες στις «Ημέρες Καριέρας». Ο μεγαλύτερος όγκος των εταιρειών, αν εξαιρέσουμε το κομμάτι των εκπαιδευτικών οργανισμών και των «Start Ups» που λειτουργούν πιο συμβουλευτικά, θα έλεγα ότι έχουν κάποιες ανάγκες. Φυσικά όχι σε τόσο διευρυμένο βαθμό όσο ίσως θα θέλαμε. Ας λάβουμε υπόψη μας ότι οι επισκέπτες πέρυσι ξεπέρασαν τους οκτώ χιλιάδες και φέτος αναμένουμε γύρω στους δέκα χιλιάδες. Και οι εταιρείες που βρίσκονται εδώ και αναζητούν προσωπικό είναι περίπου 50. Άρα καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να βγούμε έξω και να πούμε ότι όλοι, όσοι έρθουν στις «Ημέρες Καριέρας», θα βρούνε δουλειά. Αυτό που μπορούνε να κάνουν όμως είναι ότι έχουν μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού. Να μιλήσουν μαζί τους. Μία ευκαιρία που δεν θα την είχαν διαφορετικά. Άρα ο καθένας ας έρθει με αισιοδοξία, με το πιο γεμάτο του χαμόγελο και πιστεύω ότι σε κάποιους πραγματικά θα ανοίξει μια πόρτα που θα είναι ευκαιρία εργασίας».

Ερ. To kariera.gr και το ALBA Graduate Bussiness School at the American College of Greeece θα προσφέρουν και μία υποτροφία. Σε άτομα που ανήκουν σε κοινωνικές ευάλωτες ομάδες. Πώς θα γίνει η επιλογή;
Φ.Γ.: «Καταρχήν για την υποτροφία μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση, αρκεί να έχει επισκεφτεί τις «Ημέρες Καριέρας». Από την στιγμή που τις έχει επισκεφτεί, θα πρέπει να πληρεί μία βασική προϋπόθεση. Πρώτον τα απαιτούμενα προσόντα που χρειάζεται κάποιος ακαδημαϊκά θα έλεγα, ώστε να ενταχθεί μέσα σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Άρα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτος πανεπιστημίου. Όλες αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται και στην ιστοσελίδα kariera.gr αναλυτικά, ποιες είναι οι προδιαγραφές. Και όσο αναφορά τα κοινωνικά και τα οικονομικά κριτήρια πάνω στα οποία θα κριθεί ουσιαστικά το ποιος θα πάρει αυτήν την υποτροφία, αυτό βασίζεται στο επίπεδο του εισοδήματος, στο πόσο χαμηλό είναι, στην εργασιακή του κατάσταση, αν αυτήν την στιγμή εργάζεται ή όχι και για πόσο καιρό βρίσκεται σε κατάσταση ανεργίας. Και φυσικά υπάρχει και μια μοριοδότηση που δίνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες και άτομα που ανήκουν σε πολύτεκνες οικογένειες».

Ερ. Η εγγραφή πού γίνεται;
Φ.Γ.: «Η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά. Η συμμετοχή είναι φυσικά δωρεάν και μπορεί κάποιος να εγγραφεί πολύ εύκολα, είτε στο kariera.gr είτε στην ιστοσελίδα των ημερών: www.careerdays.gr».
Keywords
Τυχαία Θέματα