Μάρτυρες κατηγορίας «αθωώνουν» τον Ψωμιάδη

Πιο ορατός από ποτέ είναι ο κίνδυνος αθώωσης μετά βαΐων και κλάδων του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Θρυαλλίδα εξελίξεων αναμένεται να διαδραματίσει η στάση που θα τηρήσει η Δικαιοσύνη, καθώς στην εν εξελίξει δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αίφνης από τις μαρτυρικές καταθέσεις πλάθεται η αγιογραφία του κατηγορούμενου.

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας,

μάρτυρας στην υπόθεση των στημένων αρκέστηκε στην κατάθεσή του να πει ότι ο κ. Ψωμιάδης είναι ένας «άνθρωπος της εκκλησίας», ενώ ο Σοφοκλής Πιλάβιος, πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και επίσης μάρτυρας στην υπόθεση υπερέβη τα εσκαμμένα και τον χαρακτήρισε και «τίμιο». Στη σημερινή κατάθεση του ο Νίκος Πατέρας, πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού σημείωσε ότι «δεν έχει απειλήσει κανέναν».

Από την πλευρά της η Δικαιοσύνη θα πρέπει να λάβει υπόψη της τον γνωστό και μη εξαιρεταίο πρότερο βίο του Μάκη Ψωμιάδη. Ο άνθρωπος που φωτογραφιζόταν με πούρα, ως ιδιοκτήτης της Καβάλας και της ΑΕΚ και δεκάδων επιχειρήσεων που είναι στα ονόματα συγγενικών του προσώπων και ο οποίος εμφανίζεται να κάνει μηδενική φορολογική δήλωση, καταφέρνει να έχει δύο από τους πιο γνωστούς και ακριβοπληρωμένους ποινικολόγους της χώρας. Σε εκατοντάδες παλαιότερα δημοσιεύματα ο κατηγορούμενος Μάκης Ψωμιάδης εμφανίζεται καθημερινά ως ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ και της Καβάλας. Η αποκάλυψη της εκπομπής «Το Κουτί της Πανδώρας» για την υπόθεση βιασμού ανθρώπου που «χαλούσε» τις δουλειές του Ψωμιάδη με το λαθρεμπόριο χρυσού έχει προκαλέσει φρίκη και κάνει εδώ και τρία χρόνια το γύρο του διαδικτύου. Ο ίδιος άνθρωπος έχει καταφέρει στο παρελθόν να ξεγλυστρίσει από τη Δικαιοσύνη μέσα από παραγραφές κακουργηματικών αδικημάτων και αποφάσεις στις οποίες εμπλέκονται δικαστικοί λειτουργοί που στην πορεία αποδείχθηκε ότι μετείχαν στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα το δικαστήριο για την υπόθεση του Τσοχατζόπουλου τον καταδίκασε σε 20 χρόνια κρίνοντας ορθά ότι ο «πρότερος έντιμος βίος» του πρώην υπουργού ήταν «κατ” επίφαση» και ότι θα μπορούσε κάλλιστα να παραβαίνει το νόμο από τότε. Στην περίπτωση ωστόσο του «Αγαπούλα» ένα άλλο δικαστήριο δεν λαμβάνει υπόψη τα κραυγαλέα σημάδια και τις απτές αποδείξεις για την εγκληματική φύση και δράση του κ. Ψωμιάδη, υιοθετώντας την λογική tabula rasa και συνυπολογίζοντας μόνο τα στοιχεία που «φιλτραρισμένα» παρουσιάζονται στη δικαστική αίθουσα.

Το πραγματικό ερώτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη και θα έπρεπε να απασχολήσει και τη Δικαιοσύνη είναι κατά πόσο το δικαστήριο θα δει την αλήθεια του Μάκη Ψωμιάδη μέσα στην αίθουσα ή θα μείνει στην αν μη τι άλλο αστεία επίπλαστη αλήθεια του τίμιου πλην… θύματος που φιλοτεχνείται στην αίθουσα του Εφετείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα