Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ότι παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από τη Χρυσή Αυγή, για την οποία υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη. «Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα, αλλά και στον εμπρησμό της Marfin

και στις Σκουριές», είπε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πως η δημοκρατία απαιτεί ήπιο πολιτικό κλίμα και όχι πυροδότηση.«Αρχιερχέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας ότι ο «Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται όταν λέγονται αλήθειες».

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα», επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία της ΝΔ. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι πρέπει να είμαστε αμείλικτοι απέναντί στους νεοναζί και να εξαλείψουμε τα αίτια που τους δημιούργησαν. «Παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνον από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και από άλλους. Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα, ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Marfin, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε ότι είναι απαράδεκτη η θεωρία της καλής και κακής βίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι εγκληματικές πράξεις στις Σκουριές για παράδειγμα είναι τάχα καλές, γιατί πρόκειται τάχα για λαϊκούς αγώνες».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, υποστήριξε πως η κεντροδεξιά διαχρονικά στήριξε τη δικαιοσύνη, ενώ η αριστερά μόνο επιλεκτικά και κατά περίπτωση την επικαλείται. Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο ίδιος ως Υπουργός Δικαιοσύνης επιζητά ταχύτητα, συνιστά ψυχραιμία και δεν δίνει εντολές, όπως ούτε οι δικαστές δέχονται εντολές, αναφερόμενος στις αποφάσεις της δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή.

«Αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και προσθέτει: «Ποιος ακριβώς κάλυψε κ. Σαμαρά τον εμπρησμό στη Μαρφίν; Γιατί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί οι υπαίτιοι; Ως πότε θα ρίχνετε λάσπη στους κοινωνικούς αγώνες και στην Αριστερά;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται όταν λέγονται αλήθειες. Ο Πρωθυπουργός είπε αλήθειες που τις γνωρίζουν όλοι. Είπε αυτονόητα πράγματα : ότι η δημοκρατική νομιμότητα πρέπει να διαφυλάσσεται από όλους. Ότι η βία είναι απαράδεκτη σε κάθε της μορφή. Ότι δεν υπάρχει καλή και κακή βία! Τι από όλα αυτά ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ;», αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου της ΝΔ απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική απαιτεί ο πρωθυπουργός επιδιώκοντας να βάλει στο ίδιο τσουβάλι την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και τις προβοκάτσιες με τις δίκαιες εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις», σχολίασε το ΚΚΕ.

«Πρέπει να παταχθούν άμεσα και ριζικά φαινόμενα βίας με μανδύα πολιτικού κόμματος το οποίο κηρύσσει το μίσος κατά των εκπροσώπων του ελληνικού λαού, κατά του ίδιου του λαού και εντέλει κατά της δημοκρατίας», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο χαιρετισμό του σε ημερίδα με θέμα τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Συνέντευξη Δένδια στους Financial Times

Η Χρυσή Αυγή έχει διεισδύσει στην ελληνική αστυνομία, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη του στους Financial Times.

«Ορισμένοι αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει πυρήνες στήριξης του κόμματος στις μονάδες τους», τόνισε ο κ. Δένδιας και επεσήμανε ότι «έχει ζητήσει από το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων να εξακριβώσει τι είδους δομές έχει η οργάνωση μέσα στην αστυνομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα