Ηλεκτρονική έκδοση ανασκαφών

Τη δυνατότητα να ανακαλύψει το εύρος του ανασκαφικού έργου που έγινε από τις Εφορίες Αρχαιοτήτων στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας 2000-2010 θα έχει στο εξής κάθε πολίτης, μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού, www.yppo.gr.

«Πρόκειται για την πρώτη ψηφιακή παρουσίαση ενός μεγάλου τμήματος του έργου που παρήγαγαν οι 39 κλασσικές και 28 βυζαντινές Εφορείες, σε όλη τη χώρα κι έρχεται να καλύψει το κενό, που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια, η έλλειψη του αρχαιολογικού δελτίου», δήλωσε παρουσιάζοντας το έργο η γγ του υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στην υποενότητας της

ιστοσελίδας, με τίτλο «2000-2010 από το Ανασκαφικό Έργο των Εφορειών Αρχαιοτήτων», αποτυπώνονται πολλά συναρπαστικά παραδείγματα αποτυπώνονται σε έγχρωμες φωτογραφίες και σε συνδυασμό με τα κείμενα των ειδικών, συνθέτουν ένα σύνολο πληροφόρησης που απευθύνεται σε πλατύ κοινό.

«Η εποχή όπου, ο κάθε αρχαιολόγος ήταν ταμπουρωμένος πίσω από την επιστήμη του, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί» είπε χαιρετίζοντας την ηλεκτρονική έκδοση, η Εύα Μπουρνιά-Σημαντώνη, πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, το οποίο πραγματοποίησε την έκδοση σε συνεργασία με την γενική διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Υπεύθυνη της γενικής επιμέλειας της έκδοσης είναι η Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς του ΥΠΠΟΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα