Ανακοινώνονται οι εκλογές της κρίσης

Αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη των εκλογών, καθώς στις 5 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής θα ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και θα προκηρύξει τις εκλογές, ανοίγοντας

και επισήμως την προεκλογική περίοδο. Πιθανότερη ημερομηνία, με τα έως τώρα δεδομένα, η 6η Μαΐου. Αυτή την ώρα συνεδριάζει για τελευταία φορά το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα ενημερωθεί για την προκήρυξη των εκλογών. Ο κ. Παπαδήμος θα ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησης να συνεχίσουν κανονικά το έργο τους μέχρι τις εκλογές.

Στη θέση τους θα παραμείνουν έως τις εκλογές όλα τα μέλη της κυβέρνησης που κατέχουν τα λεγόμενα εκλογικά υπουργεία -το Εσωτερικών, το Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα απευθύνει μήνυμα προς το λαό, ανακοινώνοντας τις εκλογές. Στην ομιλία του θα εστιάσει στην ανάγκη να συνεχισθεί το μεταρρυθμιστικό έργο.

Στις 4 μ.μ θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει τον κύριο όγκο των ψηφοδελτίων του.   

Keywords
Τυχαία Θέματα