Ικανοποίηση Λαγκάρντ για τις μεταρρυθμίσεις στην Κύπρο

Εύσημα προς τις κυπριακές Αρχές «για τη διατήρηση της εφαρμογής του προγράμματος στο σωστό δρόμο», απέδωσε με δηλώσεις της η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου της δόσης της Κύπρου.«Οι κυπριακές Αρχές θα πρέπει να επαινεθούν για τη διατήρηση της εφαρμογής του προγράμματος στο σωστό δρόμο, την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων τους, με σημαντικά περιθώρια, την προώθηση των δημοσιονομικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και την ολοκλήρωση

της ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος», ανέφερε σχετικά. Ωστόσο επισημαίνει πως, ενώ τα μακροοικονομικά αποτελέσματα του 2013 ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, οι προοπτικές εμπεριέχουν προκλήσεις.

«Η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή της πολιτικής, η ευρεία αποδοχή από το κοινό και η συνεχιζόμενη στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου παραμένουν ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος», τόνισε.

Παραθέτοντας συνοπτικά τα συμπεράσματα της έκθεσης της αποστολής του ΔΝΤ στην Κύπρο, η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στο χρηματοπιστωτικό τομέα και ιδίως στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και στην εδραίωση του συνεργατικού πιστωτικού τομέα.

Η εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι η επιτυχής επανέναρξη των πιστώσεων και η αύξηση της παραγωγής εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την πρόοδο για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Για τα δημοσιονομικά ζητήματα, η κ. Λαγκάρντ αναφέρει ότι η συνετή δημοσιονομική πολιτική συνέβαλε στη μόνιμη εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού.


ΠHΓΗ: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα