15η Athens Xclusive Designers Week

Όλα τα φώτα στρέφονται σε 30 Έλληνες και ξένους σχεδιαστές μόδας στη μεγαλύτερη πασαρέλα της Αθήνας, από τις 29 Μαρτίου ως 1 Απριλίου.Η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, παρουσιάζει τις νέες τάσεις της μόδας για 15η φορά, για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014-2015, από τις 29 Μαρτίου έως 1 Απριλίου, στο

Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, στη Λεωφόρο Συγγρού.


30 Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τις νέες δημιουργίες τους στη μεγαλύτερη πασαρέλα της πόλης:
Η 15η AXDW έχει την τιμή να φιλοξενεί για πρώτη φορά τον πιο ρομαντικό οίκο του Παρισιού, τον οίκο Cacharel, που θα παρουσιάσει τη νέα συλλογή του, "Autumn Dance"! Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συλλογή δεν έχει παρουσιαστεί πουθενά αλλού στον κόσμο και η πρώτη επίσημη παρουσίαση της θα γίνει στην 15η AXDW, με highlight το ιδιαίτερο χορευτικό που θα παρουσιάσει η Belvedere Vodka στην έναρξη της επίδειξης.


Η αγαπημένη σχεδιάστρια Loukia, η αδιαφιλονίκητη μεγάλη κυρία της ελληνικής μόδας, «ανοίγει» την Εβδομάδα Μόδας παρουσιάζοντας τη συλλογή «The Dark Side of Lovely». Μία ανατρεπτική συλλογή που απευθύνεται στα νέα κορίτσια: αναμειγνύονται οι σκούρες αποχρώσεις με τα ανοιχτά χρώματα ενώ τα μάλλινα στοιχεία και οι τσόχες μπερδεύονται με τις δαντέλες, δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα που δεν υπάγεται αποκλειστικά στους αυστηρούς «κανόνες» της Υψηλής Ραπτικής, αλλά συνδυάζει με έναν ελεύθερο ευφάνταστο τρόπο επιρροές από όλες τις τέχνες.


Η Ισπανίδα σχεδιάστρια Patricia Adam έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα προκειμένου να παρουσιάσει τη δουλειά της. Νικήτρια του Peronda Ceramicas award για την καλύτερη συλλογή του Valencia Fashion Week Zone D και έχοντας συμμετάσχει αρκετές φορές στο Valencia Fashion Week, πρόκειται να παρουσίασει τη συλλογή της A/W 2014-2015 "Foxhunt". Οι συλλογές της Βαλενθιανής σχεδιάστριας χαρακτηρίζονται από τα πλεκτά ενδύματα, τις οργανικές γραμμές και την αρμονία των χρωματικών παλέτων.


Η Athina Korda παρουσιάζει στην AXDW το "Lost In a Moment", μία συλλογή εμπνευσμένη από μία Βερολινέζικη παράσταση. ‘Στιγμές' χρωμάτων όπως το Μπορντό, το Μπλε, το Γκρι και το Μαύρο, συναντούν τη Γούνα και το Δέρμα, υλικά διαχρονικά, ‘χαμένα' στο χρόνο.


Η σχεδιάστρια Andreea Tincu από τη Ρουμανία, παρουσιάζει την προσωπική της συλλογή αλλά και τη συλλογή με evening dresses που σχεδιάζει για το brand SenseLimitedEdition, το οποίο κάνει το ντεμπούτο του στην Ελλάδα στη 15η AXDW.


Τα ΣΟΜΦ, γνωστά για τα signature tattoo κολάν τους, τις lasercut λεπτομέρειες και το συμβολισμό των print τους, παρουσιάζουν για πρώτη φορά τη συλλογή τους για το Χειμώνα 14/15 Pathetic : Day-to-night φόρμες, πολύτιμα κεντήματα και παραστάσεις εμπνευσμένες από την heavy metal αισθητική των 90ς, συνδυασμένα με ονειρικά υλικά και μια γενναία δόση κοριτσίστικης αθωότητας και σκέρτσου.


Η AXDW, στρατηγικά επιλέγει να συνεργάζεται με τους Έλληνες σχεδιαστές που δρουν στο εξωτερικό και αυτή τη φορά έχει τη χαρά να υποδέχεται τον Άγγελο Μπράτη, το σχεδιαστή που πλέον ζει και εργάζεται στο Μιλάνο, έχοντας καταφέρει να παρουσιάσει τις συλλογές του στις σημαντικότερες εβδομάδες μόδας ανά τον κόσμο: Νέα Υόρκη, Παρίσι, Άμστερνταμ, Ρώμη και Μιλάνο!

Ο καταξιωμένος Έλληνας σχεδιαστής Makis Tselios, υπόσχεται να μας καταπλήξει καθώς θα παρουσιάσει τη φθινοπωρινή συλλογή του Collection Atelier 2014 -2015 !


Το Toni & Guy Greece Hair Meet Wardrobe, ο επίσημος hair sponsor της AXDW, βαδίζει μαζί με το Mystyleforecast.com στη λαμπερή λεωφόρο του στυλ και παρουσιάζει τις τάσεις της μόδας και του hair stying για το 2014. Τα 4 αγαπημένα Toni & Guy hair looks Glamour, Classic, Creative & Casual, «ντυμένα» με τα πιο μοδάτα outfits!


Αέρινη & εντυπωσιακή, η νέα συλλογή των Marks & Spencer για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2014 φέρνει στο επίκεντρο τη μοντέρνα γυναίκα που καταφέρνει να παραμένει κομψή όλες τις ώρες της ημέρας και να ξεχωρίζει με το δυναμικό, γεμάτο αυτοπεποίθηση στυλ της.


Ο οίκος Kathy Heyndels και ο επικεφαλής του οίκου, Γιάνης Τόγκος, έχουν αποκτήσει τη δική τους θέση στο χώρο της μόδας. Δημιουργίες υψηλής ραπτικής, νυφικά αλλά και pret a porter σειρές ξεχωρίζουν για την προσωπική αίσθηση του στυλ.


O Konstantinos Mitrovgenis ξεχωρίζει για τα πολυμορφικά σχέδια του και τα εκκεντρικά θέματα των συλλογών του. Η συλλογή του για τον επόμενο Χειμώνα είναι επηρεασμένη από το origami.


Το Atelier Nene High Fashion του σχεδιαστικού διδύμου, Παναγιώτα Νένε και Στέλλα Μυλωνάκη,με εικοσαετή παρουσία στον χώρο της μόδας, έχει ως βασική αξία το να ανακαλύπτει κάθε γυναίκα τη θηλυκή της πλευρά και την ιδιαίτερη αισθητική της, να τολμά, να ονειρεύεται, να συγκινείται, να ζει το ταξίδι της δυνατά.


Ο Panos Apergis παρουσιάζει τη νέα του συλλογή με κύριο χαρακτηριστικό τα ψηφιακά digital prints σε δυνατά χρώματα πάνω σε λευκούς καμβάδες που αποτυπώνουν την ελευθερία και τη χαρούμενη πλευρά του χειμώνα.
Ο θεσμός των New Designers Awards πραγματοποιείται για 15η φορά και 12 νέα ταλέντα κρίνονται από μια έγκριτη κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της μόδας και διεκδικούν σημαντικά έπαθλα. Λίγο πριν τη μεγάλη απονομή, η νικήτρια του Best New Designer της προηγούμενης σεζόν, LKC by Loukia Kyriakou και η 180Degrees, νικήτρια του βραβείου Best Catwalk της 14ης AXDW, θα παρουσιάσουν τις νέες τους συλλογές.


Οι σχεδιαστές που θα διαγωνιστούν στα NDA είναι οι εξής:
Stavrianna Georgiadi, Nella Ioannou, Sinister, Leon by Ilias Wia, Nikolaos Tsironis, King & Queen, Sandy Antoniou, TwoAs, Ellen S. & F. Erotokritos, Blondie.e, Anastasia Dosi, Storydrops by Electra Vasileiou

3 σημαντικά έπαθλα περιμένουν τους νικητές των New Designers Awards:

Best New Designer, όπου ο νικητής θα ετοιμάσει μια capsule συλλογή βασισμένη σε σχέδιά του για το label Underground, η οποία θα πωλείται στις μπουτίκ Underground και στο online shop του label, ενώ θα δειγματιστεί και σε μπουτίκ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο πλαίσιο προώθησης της capsule συλλογής του νικητή, το βραβείο περιλαμβάνει επίσης τη φωτογράφισή της από έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επαγγελματίες της φωτογραφίας μόδας, με τους οποίους συνεργάζεται το label Underground.


Best Trendsetter, όπου ο νικητής θα επιμεληθεί μια αποκλειστική βιτρίνα με Η&Μ Summer Looks, στα δύο flagship καταστήματα της Η&Μ - στην Αθήνα στην Ερμού 54 και στην Θεσσαλονίκη στη Τσιμισκή 20. Οι βιτρίνες που θα επιμεληθεί, θα παρουσιαστούν στο περιοδικό ELLE συνεισφέροντας στην περαιτέρω αναγνωρισιμότητα του στον κλαδο.


Best Catwalk, όπου ο νικητής κερδίζει την υποτροφία του FashionWorkshop by Vicky Kaya που περιλαμβάνει την συμμετοχή του στο summer intensive powered by DEUX HOMMES με διάρκεια τριών εβδομάδων.

Η Belvedere Vodka, η super premium βότκα από την Πολωνία, στηρίζει τη μόδα και τους δημιουργούς της και γίνεται για άλλη μια σεζόν Χορηγός της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας! Οι bartenders της Belvedere θα επιμεληθούν μοναδικά cocktails ειδικά διαμορφωμένα για τους VIP καλεσμένους της διοργάνωσης!

Τα νέα Kellogg's Special K είναι η απόδειξη πως κάθε αλλαγή είναι προς το καλύτερο: καλύτερη διατροφή, καλύτερη υγεία, καλύτερη ζωή! Τα νέα Kellogg's Special K αγκαλιάσαν φέτος τη 15η AXDW υποστηρίζοντας με τη σειρά τους την ανάπτυξη του κλάδου της μόδας αλλά και την προσπάθεια των Ελλήνων σχεδιαστών -εντός και εκτός συνόρων- να πετύχουν το όνειρό τους, τη δική τους δημιουργική αλλαγή προς το καλύτερο!


Την επιμέλεια του μακιγιάζ θα αναλάβει η σχολή FREDDY MAKE UP STAGE, με επικεφαλής τον Freddy Kalobratso.
Το hair styling των επιδείξεων της AXDW θα γίνει με τα προϊόντα του βρετανικού fashion lover brand Toni & Guy, που αγαπήθηκε από εκατομμύρια γυναίκες για το ακαταμάχητο στυλ και το μοναδικό ύφος που προσδίδει σε κάθε τους εμφάνιση! Την επιμέλεια του hair styling θα αναλάβει όπως κάθε σεζόν η σχολή κομμωτικής Diamantopoulos, με επικεφαλής τον Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της 15ης AXDW, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του πόσιμου θαύματος, του κορυφαίου πόσιμου κολλαγόνου, Collagen Pro-Active, τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά!


Για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, θα διεξάγεται το Fashion Design Project, ο ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου της διοργάνωσης, που δίνει την ευκαιρία σε ένα σχεδιαστικό ταλέντο που θα ψηφιστεί από το κοινό μέσω facebook να συμμετάσχει στα επόμενα New Designers Awards.

Το κοινό της εβδομάδας μόδας θα μπορέσει να επισκεφθεί το μοναδικό showroom της MIGATO και να γνωρίσει τη νέα συλλογή υποδημάτων του γνωστού brand, αλλά και το showroom Alexia Fashion με δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών, που θα βρίσκονται στο χώρο της διοργάνωσης για όλες τις ημέρες.

Όλες τις ημέρες της διοργάνωσης δυναμικά DJ sets από τον ραδιοφωνικό σταθμό
Athens Deejay 95.2 θα δίνουν το μουσικό ρυθμό στη μεγάλη «γιορτή» της μόδας!

Sponsor: Belvedere
Silver Sponsors: Kellogg's Special K, Collagen Pro-Active
Hair Sponsor: Toni & Guy
Make Up Sponsor: MAC
Hospitality Sponsor: Athenaeum InterContinental Athens
Partners: Fashion Workshop by Vicky Kaya, Freddy Make Up Stage, Diamantopoulos, Airchampion24.gr
Communication Sponsors: OTE TV, Athens DeeJay, Rock FM, Έψιλον - Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, enet.gr, Free Sunday, Like!, Deluxe, Adore, tlife, Hope, kool
Under the auspice of: ΕΟΤ - Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, ΟΠΕ - Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου, ΕΑΤΑ - Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, ΠΣΒΒΠΕ - Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος, ΠΣΕ - Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, ΣΒΒΕ - Συνδέσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ΣΕΒΕ - Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ΣΕΛΠΕ - Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος
Το Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής τελεί υπό τη διαχείριση του Athenaeum InterContinental Athens.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα και στις επίσημες σελίδες της στα social media:

www.axdw.gr facebook.com/axdweek twitter.com/AXDWeek youtube.com/AXDWeek instagram.com/axdweek pinterest.com/axdweek

Keywords
athens, xclusive, athens, xclusive, heavy metal, online shop, ote tv, αθηνα, axdw, cacharel, νέα, dance, vodka, adam, ελλαδα, award, valencia, fashion, zone, lost, μπλε, γκρι, evening, dresses, signature, tattoo, print, heavy, guy, hair, στυλ, glamour, classic, creative, καλοκαιρι, origami, leon, king, queen, underground, online, shop, summer, θεσσαλονικη, elle, συμμετοχή, super, vip, freddy, stage, εμφάνιση, design, project, facebook, intercontinental, workshop, ote, rock, ελευθεροτυπια, enet, free, tlife, hope, εοτ, οπε, πσε, σββε, σεβε, media, twitter, youtube, instagram, pinterest, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, θεματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, www.youtube.com, αξια, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, σχεδιο αθηνα, pinterest, instagram, glamour, ote tv, δυνατα, νικητη, γυναικα, διατροφη, δουλεια, εοτ, εψιλον, μιλανο, μοδα, νυφικα, ονειρο, πλαισιο, προγραμμα, πσε, πωλειται, ρουμανια, ρωμη, σββε, τα νεα, υγεια, χρωματα, creative, enet, enet.gr, origami, ote, queen, tattoo, youtube, αισθητικη, αξιζει, αμστερνταμ, αρμονια, αυτοπεποιθηση, εβδομαδες, βοτκα, γινει, γινεται, γκρι, δερμα, δικη, δυναμικο, ευκαιρια, ελευθερια, εβδομαδα, ερμου, ερχεται, σεβε, υφος, οικο, κεντηματα, κυρια, κυριακατικη ελευθεροτυπια, λεπτομερειες, μαυρο, μακιγιαζ, μπλε, νεα υορκη, οικος, οπε, παρουσιαση, παρισι, πολωνια, σεζον, σειρες, σελιδες, σειρα, συμμετοχή, στυλ, σχεδια, τιμη, τογκος, συγγρου, φορα, χαρα, ωρες, award, adam, summer, super, axdw, axdw.gr, cacharel, classic, guy, design, free, dresses, heavy metal, elle, evening, fashion, freddy, hair, heavy, hope, ιδιαιτερο, leon, project, shop, king, κολαν, intercontinental, media, workshop, night, online shop, print, rock, pro, signature, stage, ταξιδι, online, underground, θεματα, υλικα, valencia, vip, vodka, zone
Τυχαία Θέματα