Η Σ. Παπαδόγιαννη στον ΑΘΗΝΑ984

Η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μίλησε στις 19/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Ηλία Κανέλλη.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Δική μας προσπάθεια είναι να υπάρξει μια συμφωνία που θα δίνει ουσιαστική λύση... Βεβαίως πρέπει να πω ότι, αν κρίνουμε από την έως τώρα στάση των λεγομένων εταίρων, υπάρχει μια ανησυχία και ξέρετε συνεχίζονται οι εκβιασμοί... Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι εδώ και τρεις μήνες μας έχουν βάλει

το μαχαίρι στο λαιμό και με όπλο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία, θέλουν να μας γονατίσουν; Δεν θέλουν να αναγνωρίσουν την αποτυχία τους, δηλαδή ότι τα μνημονιακά προγράμματα του επέβαλαν τα προηγούμενα χρόνια -με τη συναίνεση βεβαίως των τότε κυβερνήσεων- έχουν οδηγήσει στην καταστροφή. Στην ουσία ξέρετε τι θέλουν να κάνουν; Να τιμωρήσουν έναν ολόκληρο λαό και θεωρώ ότι είναι ανήθικο, γιατί (σ.σ. ο ελληνικός λαός) έκανε μια άλλη επιλογή... Υπάρχει μια εμμονή στις πολιτικές λιτότητας. Αυτή είναι η επίσημη πολιτική τους και θέλουν να το επιβάλουν σαν να μην έγιναν ποτέ εκλογές...».

Δημοσιογράφος; Ποιο είναι το προγραμματικό σχέδιο του κόμματός σας, εάν και εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία;

Σ. Παπαδόγιαννη: «Εμείς θα επιμείνουμε, μέχρι τέλους, σε μια συμφωνία, συμβατή με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Δεν κάνουμε πίσω στις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει... Αν φτάσουμε σε τέτοιο σημείο -κάτι που απευχόμαστε- ο λαός θα είναι αυτός που θα αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει με μνημόνια ή να ακολουθήσει μιαν άλλη προοπτική για τη χώρα...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα