«Η Ουκρανία μάχεται για την επιβίωσή της»

«Αυτή τη στιγμή η Ουκρανία μάχεται για την επιβίωσή της», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγορώντας τη Ρωσία ότι «κλιμακώνει» την ένταση στη σύγκρουση μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών και του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «ότι αγνοεί τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί».

«Ο πρόεδρος Πούτιν εξακολουθεί να ζητεί νέα ειρηνευτικά σχέδια την ώρα που τα στρατεύματά

του αναπτύσσονται στην Ουκρανία, ενώ αγνοεί εντελώς όλες τις συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα του, περιλαμβανομένων των ειρηνευτικών συμφωνιών» του Μινσκ, κατήγγειλε ο Μπάιντεν λίγο πριν τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στις Βρυξέλλες.

«Η Ρωσία εξακολουθεί να κλιμακώνει τη σύγκρουση στέλνοντας μισθοφόρους και άρματα μάχης», είπε ο Μπάιντεν, ενώ αναφέρθηκε και «σε μικρούς, πράσινους ανθρώπους χωρίς διακριτικά, στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων».

Επίσης ο Αμερικανός αντιπρόεδρος σημείωσε: «Αυτή είναι η στιγμή που οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να σταθούν μαζί, να σταθούν σθεναρά. Δεν μπορεί να επιτραπεί στη Ρωσία να χαράξει εκ νέου τον χάρτη της Ευρώπης, διότι ακριβώς αυτό κάνει».

«Οπότε πρέπει να σταθούμε εμείς οι ΗΠΑ και η Ευρώπη σαν σύνολο πρέπει να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας αυτή την περίοδο. Η Ουκρανία χρειάζεται την οικονομική μας υποστήριξη και βοήθεια καθώς συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις. Ακόμη και μπροστά σε αυτή την σφοδρότατη στρατιωτική επίθεση προσπαθούν να προχωρήσουν με τις μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο Μπάιντεν.

Πάντως ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δεν αναφέρθηκε καθόλου στην πιθανότητα οι ΗΠΑ να προσφέρουν όπλα στην Ουκρανία για να πολεμήσει εναντίον τω αυτονομιστών ανταρτών, κάτι που κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες φοβούνται ότι απλώς θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα