Η Ο. Κοσμοπούλου στον ΑΘΗΝΑ984

Η κ. Όλγα Κοσμοπούλου, μέλος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (Ε.Ι.Ν.Α.Π.) και γιατρός του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, μίλησε στις 12/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της πορείας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ,



μεταξύ άλλων, είπε:

«Δεν είναι θέμα υγείας, είναι θέμα δημοκρατίας. Με σοβαρή επίπτωση στην υγεία μας. Όπως όλη η Ελλάδα ξέρει και όπως όλη η Ελλάδα έχει δει σε φωτογραφίες και με διάφορους τρόπους -οπτικό υλικό υπάρχει άφθονο-, χθες είχαμε ένα όργιο βίας, βάρβαρης βίας, εναντίον διαδηλωτών. Αυτά φαίνονται, άλλωστε. Δεν είναι πρωτότυπο. Αποτέλεσμα ήταν αρκετοί άνθρωποι να έρθουν στο νοσοκομείο μας, κυρίως με χτυπήματα στο κεφάλι, πέντε εκ των οποίων ήταν πάρα πολύ σοβαρά».

Και συνέχισε: «Το πολιτικό λάθος και το κοινωνικό λάθος σε αυτή τη στιγμή, θα είναι να πούμε ότι υπεύθυνος είναι ο "χ" αστυνομικός, που λέγεται "Κολοκυθόπουλος", μόνο. Δεν είναι έτσι. Δεν είναι υπεύθυνος. Υπάρχουν πολιτικοί προϊστάμενοι, οι οποίοι όφειλαν να έχουν μεριμνήσει».

Και πρόσθεσε: «Οι πληροφορίες από διαδηλωτές λένε -κάποιοι λένε-, ότι "ενόσω βαδίζαμε στην αρχή της Πανεπιστημίου" -εκεί που έγιναν τα επεισόδια-, "βάδιζαν μια σειρά ΜΑΤ από τη μια μεριά, μια από την άλλη, ακούσαμε κάτι σαν κρότο - λάμψης στο Σύνταγμα και μετά έπεσαν πάνω μας και άρχισαν να μας βαράνε". Κάποιοι άλλοι λένε, πως αντελήφθησαν ότι κάποιοι έριξαν ένα μπουκάλι και ίσως και κανένα νεράντζι, προς τα ΜΑΤ. Και μετά άρχισαν να τους βαράνε. Όχι αυτούς που έριξαν το νεράντζι και το μπουκάλι, να υποθέσω. Όλους μαζί».



«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα