Η Μ.Κοππά στον ΑΘΗΝΑ984

Η ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, Μαριλένα Κοππά, μίλησε στις 23/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Έξι Έλληνες ευρωβουλευτές από πολλές πολιτικές ομάδες, δηλαδή τρεις από το ΠαΣοΚ, ο κ. Δανέλλης, η κ. Ποδηματά και εγώ, ο κ. Κουμουτσάκος από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Χρυσόγελος από τους Πράσινους, ο κ. Σκυλακάκης

από τους Φιλελεύθερους, μαζί με άλλους 25 συναδέλφους μας θέσαμε μια ερώτηση προς την επιτροπή, σχετικά με το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και της αύξησης της εξτρεμιστικής βίας στην Ευρώπη. Η απάντηση ήταν πολύ σαφής. Είναι τελείως εκτός κοινοτικής νομοθεσίας και θεωρείται παράνομη οποιαδήποτε υποκίνηση ρατσιστικού μίσους. Άρα, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, καταρχήν, έρχεται να εφαρμόσει μια ευρωπαϊκή πολιτική και νομοθεσία. Τίποτα λιγότερο, τίποτα παραπάνω. Η κωλυσιεργία από κυβερνητικής πλευράς, οι καθυστερήσεις και το κλείσιμο του ματιού, σε ένα βαθμό, στην άκρα Δεξιά, εκτιμώ ότι δεν εξυπηρετούν κανέναν και εκθέτουν για άλλη μια φορά την χώρα».

Και πρόσθεσε: «Το SPD, κρίνοντας ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής δεν αντιμετωπίζει τα θέματα του καιρού, είναι ένα δυσκίνητο όργανο. Είχαν διατυπωθεί μάλιστα πολλές αιτιάσεις. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο σχήμα, το οποίο δεν λέει ανοιχτά ότι είναι ανταγωνιστικό και ότι συνεχίζει να μετέχει στην σοσιαλιστική διεθνή, όπως και όλα τα άλλα κόμματα τα οποία μετέχουν στην νεοϊδρυθείσα προοδευτική συμμαχία, αλλά στην πράξη αυτό κάνει.
Αυτό που εγώ νομίζω είναι ότι η διεθνής σοσιαλιστική είναι ένα μοναδικό δίκτυο προοδευτικών δυνάμεων, που καλύπτει όλη την υφήλιο. Θα ήταν πολύ σοφότερο οι Γερμανοί, με τις αντιρρήσεις τους, να μείνουν μέσα στη σοσιαλιστική διεθνή και να προσπαθήσουν να την μεταρρυθμίσουν, παρά δίπλα σαν ένα παραμάγαζο. Ο κ. Γκάμπριελ, από ό,τι διαβάζω, δεν έχει παραστεί ποτέ σε συνεδρίαση της σοσιαλιστικής διεθνούς. Άρα, ποτέ του δεν είχε την ευκαιρία να καταθέσει την διαφωνία του, τις απόψεις του και την δίκαιη ή άδικη κριτική του απέναντι στο θεσμό αυτό. Από την άλλη πλευρά , όταν διαθέτεις ένα τέτοιο δίκτυο δεν το υποβαθμίζεις και σίγουρα δεν το πετάς. Δεν ξεκινάς από την αρχή...
Το ΠαΣοΚ δήλωσε ότι θα παραμείνει στη σοσιαλιστική διεθνή, μετέχοντας όμως και στην προοδευτική συμμαχία. Είναι μια δύσκολη ισορροπία αναμφισβήτητα. Δεν είναι απλό, αλλά τίποτα πια στο ΠαΣοΚ δεν είναι απλό».

* Για την οικονομική κατάσταση του ΠαΣοΚ:

«Ο τρόπος διαχείρισης του θέματος των οικονομικών του ΠαΣοΚ ήταν τουλάχιστον ατυχής. Κάθε πρόεδρος έχει δικαίωμα και υποχρέωση να ελέγξει τα οικονομικά του κόμματος και να δει που βρίσκονται, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει εξ' αρχής. Ο τρόπος διαχείρισης, οι στοχευμένες διαρροές από την έναρξη της διερεύνησης, οι έξι ελεγκτικές εταιρίες -μια δεν θα έφτανε-, δημιούργησαν μια εικόνα που διόγκωσε ένα ενδεχομένως υπαρκτό πρόβλημα, που σίγουρα πρέπει να αντιμετωπιστεί, διαλύοντας ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία και το κύρος του ΠαΣοΚ. Από αυτήν την ιστορία δεν πλήττεται ούτε ο κ. Παπανδρέου, ούτε η προηγούμενη ηγετική ομάδα, αλλά το ίδιο το κόμμα. Είναι μια μάχη από την οποία ουδείς βγαίνει κερδισμένος. Όλοι είμαστε εκτεθειμένοι, απαξιωνόμαστε ακόμα περισσότερο έναντι της κοινωνίας και ρίχνουμε νερό στο μύλο των αντι-συστημικών δυνάμεων που υποστηρίζουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι, κλέφτες και ότι τα πολιτικά κόμματα δεν αλλάζουν».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα