Ομολόγησε τριπλό φόνο με τον Τ. Τσαρνάεφ

Ένας άνδρας που σκοτώθηκε χθες στη Φλόριντα στη διάρκεια της ανάκρισής του από το FBI, είχε ομολογήσει λίγο πριν από το θάνατό του μια τριπλή δολοφονία την οποία όπως είπε, διέπραξε μαζί με τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, έναν από τους δράστες των επιθέσεων της Βοστόνης, μεταδίδουν σήμερα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η τριπλή αυτή δολοφονία, η οποία ουδέποτε εξιχνιάστηκε, διαπράχθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2011 στο Γουάλθαμ, στα δυτικά προάστια της Βοστόνης. Τρεις άνδρες είχαν βρεθεί στραγγαλισμένοι, σε ένα διαμέρισμα καλυμένοι με
μαριχουάνα.

Ο άνδρας που σκοτώθηκε χθες το πρωί, ο τσετσενικής καταγωγής Ιμπραγκίμ Τοντάσεφ, 27 ετών, γνώριζε τον Τσαρνάεφ, τον μεγαλύτερο από τους αδελφούς που κατηγορούνται για την επίθεση της 15ης Απριλίου η οποία προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 264 στη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης, δήλωσε ένας από τους φίλους του, ο Χουσν Ταράμιβ στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο wesh.com.

Η ανάκριση του Τοντάσεφ είχε ξεπεράσει σε διάρκεια τις δύο ώρες το πρωί της Τετάρτης, στο διαμέρισμά του στο Ορλάντο, όταν προσπάθησε να επιτεθεί στον ανακριτή, εξήγησε αστυνομική πηγή στην εφημερίδα New York Times.

Νωρίτερα είχε ομολογήσει την εμπλοκή του στην τριπλή δολοφονία και επίσης είχε ενοχοποιήσει τον Τσαρνάεφ. «Το ομολόγησε προφορικά, αλλά δεν υπέγραψε τίποτε», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Το FBI στη Βοστόνη και ο τοπικός εισαγγελέας αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο, καθόσον η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Το FBI στη Βοστόνη είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα τον θάνατο του Τοντάσεφ, εξηγώντας ότι «προκάλεσε βίαιη σύγκρουση» κατά την ανάκρισή του «σε σχέση με την έρευνα για την επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστόνης».

Στην ανάκριση αυτή εμπλέκονταν ένας πράκτορας του FBI, δύο αστυνομικοί της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, όπου βρίσκεται η Βοστόνη, και άλλα μέλη των δυνάμεων της τάξης, σύμφωνα με το FBI που διευκρίνισε ότι ένας πράκτορας του FBI «τραυματίστηκε ελαφρά» κατά τη σύγκρουση.

Ο Τοντάσεφ είχε μιλήσει ήδη τον περασμένο μήνα τηλεφωνικά στον Ταμερλάν Τσαρνάεφ. Το FBI ενδιαφερόταν γι αυτόν μετά την επίθεση της 15ης Απριλίου και τον είχε ανακρίνει αρκετές φορές, σύμφωνα με τον φίλο του Ταράμιβ.

Οι ανακριτές φέρεται να είχαν διαπιστώσει μια σχέση ανάμεσα στην τριπλή δολοφονία και στους αδελφούς Τσαρνάεφ με βάση το DNA τους, μετά την επίθεση της Βοστόνης, σύμφωνα με το ABC News.

O Ταμερλάν Τσαρνάεφ, 26 ετών, σκοτώθηκε τρεις ημέρες μετά την επίθεση σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία. Ο 19χρονος αδελφός του Τζοχάρ συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα ύστερα από ανθρωποκυνηγητό και βρίσκεται σε φυλακή κοντά στη Βοστόνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα