Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει τώρα

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε το πρωί ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου. Όπως μετέδωσε το MEGA ο Λιου σημείωσε ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Τόνισε επίσης ότι το υπουργείο του εξακολουθεί να στηρίζει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη -Ελλάδα,

Ευρωπαίοι εταίροι και ΔΝΤ- και τους προέτρεψε να βρουν κοινό έδαφος και να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία. Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι η αποτυχία συμφωνίας θα δημιουργήσει άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και ευρύτατες αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

Προσφέρθηκε ακόμη να παραμείνει σε επαφή με τον πρωθυπουργό και άλλα μέρη της Ευρώπης και των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο κ. Λιου είπε επίσης στον κ. Τσίπρα ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει τώρα.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο London School of Economics ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι ένας λάθος υπολογισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα ελληνική κρίση και είναι λάθος να εκτιμά κάποιος ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες για τον υπόλοιπο κόσμο.

"Η πρόκληση για τους Ευρωπαίους, τους πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς-το ΔΝΤ- είναι να δείξουν αρκετή ευελιξία", είπε και πρόσθεσε: "Έτσι αν οι Έλληνες είναι προετοιμασμένοι να κάνουν τα σκληρά βήματα που πρέπει κάνουν, θα βρουν ένα μονοπάτι που θα λύσει το θέμα χωρίς να υπάρξει μια κρίση που δεν χρειάζεται".

Πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα