Απολογισμός εορτασμού

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, τιμώμενο μουσείο για φέτος από το Ελληνικό Τμήμα του ICOM, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2015, διοργάνωσε με επιτυχία ένα δεκαήμερο πλούσιων δράσεων

, από την Παρασκευή 15 ως και την Κυριακή 24 Μαΐου, που περιελάμβανε: 1 ημερίδα, 3 περιοδικές εκθέσεις, 3 θεματικές ξεναγήσεις από τους δημιουργούς του ΒΜΦ, 1 ξενάγηση για εφήβους με μειωμένη όραση και τύφλωση, 6 θεατρικές παραστάσεις, 1 μουσικό event, 1 προβολή ταινίας μικρού μήκους και 2 ημέρες Insta-φωτογράφησης.

Το

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, κατά τη διάρκεια του περασμένου δεκαημέρου, υποδέχτηκε στους χώρους του, με ελεύθερη είσοδο, εκατοντάδες επισκέπτες.

Πιο συγκεκριμένα:

-Στην εναρκτήρια εκδήλωση του εορτασμού, στις 18 Μαΐου, παρευρέθηκαν πάνω από 250 άτομα

-Τις 3 θεματικές ξεναγήσεις από τους δημιουργούς του ΒΜΦ παρακολούθησαν συνολικά πάνω από 75 άτομα ενώ 25 άτομα συμμετείχαν στην ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διημερίδας «Ψηφιακή Αειφορία/Νέες προοπτικές για Μουσεία και Πολιτιστικούς Οργανισμούς»

-Τις 6 παραστάσεις της δράσης «Το Θέατρο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου» παρακολούθησαν, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαΐου, συνολικά πάνω από 200 άτομα ενώ το αγαπημένο τους παραμύθι ψήφισαν 74 μικροί φίλοι του Μουσείου

-40 άτομα συμμετείχαν στα οικογενειακά εικαστικά εργαστήρια «Γκάζι: ένα Βιομηχανικό Μουσείο, μια εικαστική προσέγγιση» που διοργανώθηκαν από κοινού με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

-20 άτομα με μειωμένη όραση και τύφλωση συμμετείχαν στην ξενάγηση «Ακούω, αγγίζω και μυρίζω ένα Μουσείο», που συνδιοργανώθηκε με την ομάδα των Atenistas και

-140 Έλληνες Instagrammers φωτογράφισαν τους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και στο εσωτερικό του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.

Για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συνεργάστηκε αρμονικά με το Ελληνικό Τμήμα του ICOM, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το Τμήμα Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι Αθήνας, την ομάδα των Atenistas και των Greek Instagram Events.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στις δράσεις μας, τους συνεργάτες και τους εθελοντές του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας μέχρι την επόμενή μας διοργάνωση!



Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Τηλ: 210 3475535
[email protected],
http://www.technopolis-athens.com/web/guest/museum/home
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου/Industrial Gas Museum

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων:
Πειραιώς 100, Γκάζι,
Τηλ: 210 3453548,
[email protected],
www.technopolis-athens.com.
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα