Νέα επικοινωνία Λιού με Τσίπρα και προτροπές για άμεση επίτευξη συμφωνίας

Δείχνοντας στην πράξη το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών για τη νέα δανειακή σύμβαση, ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιου φαίνεται πως επικοινώνησε για ακόμη μια φορά με τον πρωθυπουργό

Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Λιου είπε στον πρωθυπουργό, πως συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και πως το υπουργείο του στηρίζει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στις διαπραγματεύσεις, την Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.

Κατά πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει τώρα, ενώ διεμήνυσε πως ενδεχόμενη αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα δημιουργήσει προβλήματα τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.

Νωρίτερα, σε ομιλία του στο London School of Economics, ο Λιου υποστήριξε, πως «είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας δεν θα είχε επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο. Η πρόκληση για τους Ευρωπαίους, τους πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς – το ΔΝΤ- είναι να δείξουν αρκετή ευελιξία».

«Έτσι, εάν οι Έλληνες είναι προετοιμασμένοι να λάβουν τα δύσκολα μέτρα που χρειάζονται, (οι Ευρωπαίοι και οι πολιτικοί και οικονομικοί θεσμοί) πρέπει να βρουν μια λύση χωρίς να προκληθεί μια άσκοπη κρίση. Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει δύσκολες πολιτικές οι οποίες θα ήταν δύσκολες για οποιαδήποτε κυβέρνηση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα