Η απεργία σε νούμερα

Χιλιάδες ακυρώσεις εισιτηρίων, έμποροι και αγρότες στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης και αναμενόμενο χάος από αύριο στα λιμάνια συνθέτουν την εικόνα της απεργίας των ναυτεργατών που ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα. 

Ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, αφού η απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών άλλαξε τα σχέδια πολλών ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με την ακτοπλοϊκή
εταιρεία ATTICA GROUP, για τις δύο ημέρες της απεργίας της ΠΝΟ, υπήρξαν 7.000 ακυρώσεις εισιτηρίων από επιβάτες για τις Κυκλάδες, 1.500 επιβάτες μεταφέρθηκαν σε άλλες ημέρες μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.
Επίσης, για τις Κυκλάδες υπήρξαν 1.100 ακυρώσεις εισιτηρίων για τη Hellenic Seaways Τις 3.600 έφτασαν οι ακυρώσεις των εισιτηρίων στις γραμμές Πειραιάς - Ηράκλειο και Πειραιάς - Χανιά που εκμεταλλεύεται η κοινοπραξία ΑΝΕΚ - SUPERFAST.

Μετά τη λήξη της απεργίας 2.900 άτομα θα μεταφερθούν στο Ηράκλειο και στα Χανιά με δρομολόγια των δύο εταιρειών.

 Οι αγρότες της Κρήτης δεν θα ναυλώσουν τελικά πλοίο για τη μεταφορά των προϊόντων τους, προκειμένου να μην προκληθεί ένταση. Ζήτησαν πάντως έστω και την ύστατη ώρα να ανασταλεί η απεργία.

Εν τω μεταξύ, αναφορικά με την αυριανή απεργία που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ, παρότι οι ιδιοκτήτες οδηγοί καθησυχάζουν ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα, το συνδικάτο των ΚΤΕΛ προειδοποιεί ότι η κινητοποίηση θα είναι δυναμική.

Αυξημένος κατά 40% θα είναι τη Μεγάλη Πέμπτη ο αριθμός των προσφερομένων θέσεων των συρμών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που κινούνται στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.
Keywords
Τυχαία Θέματα