Το δάσος των αυτόχειρων

Ένα πυκνό δάσος στην Ιαπωνία, το Αοκιγκαχάρα, έλκει περισσότερο από κάθε άλλο μέρος τους επίδοξους αυτόχειρες. Κάθε χρόνο ανακαλύπτονται περισσότεροι από 100 σοροί, ενώ πολλοί άλλοι μένουν κρυμμένοι για χρόνια.

Το συγκεκριμένο μέρος έχει κινήσει την περιέργεια κι ένας από τους εργαζόμενους που είναι υπεύθυνοι για το δάσος αποφάσισε να καταγράψει σε ντοκιμαντέρ την εικόνα που παρουσιάζει, με τις θηλιές να κρέμονται από τα
κλαδιά των δέντρων, τα τελευταία σημειώματα των αυτόχειρων και άλλα μακάβρια ευρήματα.

Σύμφωνα με τον γεωλόγο Azusa Hayano,που μελετά το περίεργο φαινόμενο τα τελευταία τριάντα χρόνια η πρώτη αυτοκτονία που σημειώθηκε στο δάσος είχε σχέση με ένα μυθιστόρημα, η δράση του οποίου εξελισσόταν στο δάσος αυτό. Τα επόμενα χρόνια, οι φήμες που απλώθηκαν γύρω από το μύθο του δάσους έγιναν κύμα αυτοκτονιών, το οποίο συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες μας.

Το δάσος είναι διάσημο πλέον για αυτό που προσφέρει και οι αρχές έχουν τοποθετήσει πινακίδες, με τις οποίες απευθύνουν έκκληση στους επίδοξους αυτόχειρες «να σκεφτούν τους γονείς, τους συγγενείς και τα παιδιά τους και να μιλήσουν για τα προβλήματά τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα