Η άνθηση του e-επιχειρείν

Ο Αθήνα 9.84 συνεχίζει να προβάλλει έξυπνες και καινοτόμες ιδέες, που εν μέσω κρίσης δικαιώνουν επιλογές νέων επιχειρηματιών. Το νέο μεγάλο ραδιοφωνικό αφιέρωμα, 9πμ με 2μμ, που παρουσιάζουν ο Τάκης Καμπύλης με την Μαρία Παύλου και αναδεικνύει νέες επιχειρηματικές δράσεις, πρωτότυπες καλλιέργειες και το κίνημα Do It Yourself, αποτελεί την πρώτη μεγάλη έρευνα του Αθήνα 9.84 για το
2013. Την έρευνα επιμελήθηκε η Μαρία Παύλου σε συνεργασία με τις Λουκία Σανιδά και Νάντια Σκεπετάρη.

Ένα εκατομμύριο Έλληνες επιστρέφουν στην επαρχία, σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

Στη νέα τεχνολογία υπάρχουν επίσης εξαιρετικά αποδοτικά ελληνικά μυαλά που διαπρέπουν στο εξωτερικό χωρίς να έχουν μεταναστεύσει.

Ο Βασίλης Σιαφαρίκας είναι ένας εκ των δημιουργών της εταιρείας εφαρμογών και παιχνιδιών για smartphones, Rebel Crew, που εξάγει κυρίως στο εξωτερικό.

Στο διαδίκτυο έχουν στραφεί πολλοί για να επιχειρήσουν. Το e-επιχειρείν σε όλους τους κλάδους γνωρίζει άνθηση στην Ελλάδα.

Στον τομέα των τροφίμων και πάλι οι πρωτοπόροι, όπως ο deliveras.gr. Ο εμπορικός διευθυντής της ιστοσελίδας Χρήστος Τόσκας μίλησε στον Αθήνα 9.84.

Μία άλλη επιχειρηματική ιδέα που αποδίδει σε αυτούς που την είχαν είναι ο vanakias.gr. Ο Δημήτρης Μπαλομένος μας μίλησε για τη μεταφορά από την εταιρεία του των τάπερ με το φαγητό της μαμάς από το σπίτι των γονιών στο σπίτι του παιδιού που βρίσκεται μακρυά κυρίως για σπουδές. Οι φοιτητές βέβαια επιστρέφουν μαζί με τα άδεια ταπεράκια και τα άπλυτα.

E-shop σπεύδουν να αποκτήσουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες που ήδη έχουν τα κλασικά καταστήματά τους με τη βιτρίνα τους για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Από έπιπλα και ρούχα, μέχρι χειροποίητα και βιβλία.

Η νέα επιχειρηματικότητα και το e-epixeirein έχουν και αυτά βέβαια να αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις που αυτή γεννά.

Ένας κλάδος που δυσκολεύεται πολύ για να "νομιμοποιηθεί" καθώς υπάρχουν κενά νόμου είναι αυτός των δημιουργών του χειροποίητου, οι οποίοι μιλούν για μεγάλες γραφειοκρατικές διαδικασίες στην έκδοση για την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Ενδεικτικά, για την άδεια χειροτέχνη θα πρέπει να ξεκινήσεις από την περιφέρεια για να καταλήξεις στο υπουργείο πολιτισμού όπου δίνεις εξετάσεις και στο τέλος λαμβάνεις ένα πιστοποιητικό που αντιστοιχεί σε αυτό του μικροπωλητή αφήνοντας σε εκτεθειμένο στην εφορία.

Η Ράνια από το Funkymafia έχει αποκτήσει την άδεια και μίλησε στον Αθήνα 9.84 για την περιπέτειά της.

Διαβάστε την προηγούμενη είδηση
Keywords
Αναζητήσεις
αδεια χειροτεχνη, adia xeirotexnh
Τυχαία Θέματα