Η Α. Διαμαντοπούλου στον ΑΘΗΝΑ984

Η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και υποψήφια βουλευτής στην Α' Αθήνας, Άννα Διαμαντοπούλου, μίλησε στις 25/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις επερχόμενες εκλογές, μεταξύ άλλων είπε:

«Όταν σε ένα ίδρυμα λέμε ότι δεν έγιναν εκλογές και επειδή δεν έγιναν εκλογές,
θα πρέπει να βρούμε μια άλλη λύση, σημαίνει ότι αποδεχόμαστε ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να πει "δεν εφαρμόζω το νόμο και επειδή δεν εφαρμόζω το νόμο, βρες εσύ έναν τρόπο να λύσεις το πρόβλημά μου". Αυτό δεν χωράει σε κανενός είδους πολιτική, λογική και σε καμία έννοια δικαίου. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία -τουλάχιστον εγώ-, ότι θα είχαμε πάρα πολύ μεγάλες αντιστάσεις, μια πραγματικότητα δεκαετιών, όπου δημιούργησε ανεξέλεγκτα φέουδα στα πανεπιστήμια και η οποία οδήγησε τα πανεπιστήμια στην κατάσταση την οποία έχουμε σήμερα, όπου ναι μεν υπάρχουν σημαντικές νησίδες αριστείας, αλλά δεν είναι ο κανόνας και που είναι εσωστρεφή και με πάρα πολλά προβλήματα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε όλο το σύστημα ανταλλαγής και συναλλαγής στην εξουσία. Δεν είχα καμία απολύτως αμφιβολία, ότι θα έχουμε πολλές και σοβαρές αντιστάσεις ειδικά σε αυτό το κομμάτι. Δηλαδή, σε αυτό το ένα και μοναδικό άρθρο, που ουσιαστικά αλλάζει την εξουσία...
Αν υπάρξει εγκύκλιος, νομίζω θα υπάρξει αυτόματα και νομική απάντηση, αλλά κάτι τέτοιο δεν το ξέρω. Δεν έχω ασχοληθεί και δεν είμαι υπουργός Παιδείας, σας λέω την πολιτική μου άποψη. Δεν είναι τα θέματα εγκύκλιοι. Τα θέματα είναι πολιτικές αποφάσεις. Τα πανεπιστήμια που δεν τηρούν το νόμο, δεν μπορούν να ζητούν από την πολιτεία να τους βρει εναλλακτικές, επειδή δεν εφαρμόζουν το νόμο».

* Για το βιβλίο Ιστορίας της έκτης Δημοτικού:

«Για επικοινωνιακούς λόγους δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Το βιβλίο της κ. Ρεπούση το είχε αποσύρει ο κ. Στυλιανίδης. Το βιβλίο που υπάρχει στα σχολεία, είναι ένα βιβλίο το οποίο υπήρχε από τον κ. Ευθυμίου και αυτό διδάσκονται τα παιδιά».

Δημοσιογράφος: Είχατε πει στην αρχή της θητεία σας ότι δεν ήσασταν ικανοποιημένη από αυτό το βιβλίο...

Ά. Διαμαντοπούλου: «Όχι δεν μπορώ να πω τέτοιο πράγμα, γιατί δεν μπορώ εγώ, ως υπουργός, να κρίνω τα βιβλία. Ήταν ένα βιβλίο, το οποίο είχε δοκιμαστεί από τους δασκάλους και επειδή πηγαίναμε σε αλλαγή σε όλο το πρόγραμμα σπουδών, θα υπήρχαν αλλαγές και για όλα τα βιβλία. Αυτό το βιβλίο που μπαίνει τώρα, έχει γίνει με υπογραφή και απόφαση της κ. Χριστοφιλοπούλου, που είναι υφυπουργός Παιδείας και μπαίνει πιλοτικά με τα νέα προγράμματα σπουδών σε 100 σχολεία. Επομένως, είναι μια απόφαση η οποία είχε μελετηθεί και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται σπέκουλα πάνω σε αυτό το θέμα».

Δημοσιογράφος: Το ΠαΣοΚ προσέρχεται σε μία εκλογική μάχη, στην προεκλογική του στρατηγική, εντάσσει αρκετές δόσεις αυτοκριτικής. Ο πρόεδρος του κόμματός σας έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ως πολιτική πράξη, όπως έχει διευκρινίσει αρκετές φορές μέχρι τώρα... Το ερώτημα είναι, γιατί το
Keywords
Τυχαία Θέματα