Η J. Bloomfield στον ΑΘΗΝΑ984

Η Jenny Bloomfield, πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα, μίλησε στις 17/08 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Νεκτάριο Νώτη.

Για την αμοιβαία συμφωνία Ελλάδας - Αυστραλίας για χορήγηση βίζας διακοπών, με δυνατότητα παράλληλης εργασίας για νέους και νέες, μεταξύ άλλων είπε:

«Οι δύο κυβερνήσεις έχουν εκφράσει εδώ και πολύ καιρό το ενδιαφέρον τους για τη σύναψη μιας αμοιβαίας συμφωνίας,
που θα επιτρέπει διακοπές με παράλληλη εργασία για νέους. Δηλαδή, θα επιτρέπει -όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία-, σε νέους Αυστραλούς και Έλληνες, ηλικίας 18 - 30 χρονών, να κάνουν διακοπές μακράς διάρκειας, μέχρι 12 μήνες στη μια χώρα ή στην άλλη, καλύπτοντας μέρος των εξόδων διαμονής τους στη χώρα, εργαζόμενοι. Αυτή η βίζα δεν έχει καμία σχέση με τη μετανάστευση, ούτε αφορά στις δυνατότητες εργασίας. Είναι μια συμφωνία που η Αυστραλία έχει ήδη με αρκετές άλλες χώρες και σκοπεύει να ενισχύσει τις τουριστικές και πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα σε δύο χώρες. Ήδη έχουμε πολύ στενές και φιλικές σχέσεις. Το ελληνικό στοιχείο είναι πολύ ισχυρό στην Αυστραλία, αλλά και αντίστοιχα στην Ελλάδα. Έχουμε πάνω από 100.000 Αυστραλούς πολίτες που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα και πολλούς που έρχονται από την Αυστραλία για τουρισμό και εργασία. Οι ανταλλαγές αυτές ήδη υπάρχουν, θέλουμε να τις ενισχύσουμε περισσότερο και ιδίως στους νέους και να ενθαρρύνουμε Αυστραλούς νέους, να έρθουν να γνωρίσουν την Ελλάδα, να γνωρίσουν από κοντά την ελληνική φιλοξενία, τον ελληνικό πολιτισμό. Έχουμε ήδη 100.000 Αυστραλούς που επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο. Μια τέτοια συμφωνία θα δώσει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά και των δύο χωρών να γνωρίσουν τις χώρες αυτές.
Εφόσον η συμφωνία αυτή είναι αμοιβαία, πρέπει να είναι αποδεκτή και από τις δύο κυβερνήσεις... Η Αυστραλία έχει 26 τέτοιες άλλες συμφωνίες με διάφορες χώρες.
Ανακοινώθηκε η έναρξη των συνομιλιών. Είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα σε μια διαδικασία που μπορεί να είναι σχετικά χρονοβόρα - ελπίζουμε πως όχι. Αλλά δεν έχει σχέση με το μεταναστευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας. Αυτή η συμφωνία αφορά τις διακοπές με παράλληλη εργασία για νέους».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα