Γουατεμάλα: Σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών

Ο πλέον καταζητούμενος έμπορος ναρκωτικών της Γουατεμάλας, ο Χουάν Ορτίς Λόπες, συνελήφθη από πράκτορες των ΗΠΑ και της Γουατεμάλας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής και αστυνομικής επιχείρησης με ελικόπτερα στην κατοικία του στην πόλη Κετζαλτενάνγκο.

    Κατηγορείται για την εμπορία τόνων κοκαΐνης από τη Γουατεμάλα και το Μεξικό προς τις ΗΠΑ.

    "Πιάστηκε ένα μεγάλο ψάρι", δήλωσε ο
υπουργός Εσωτερικών της Γουατεμάλας Κάρλος Μενοκάλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη μεταφορά του συλληφθέντος στην Πόλη της Γουατεμάλας και την προσαγωγή του στο δικαστήριο και πρόσθεσε ότι πιθανότατα θα εκδοθεί στις ΗΠΑ για να δικασθεί.

    Η σύλληψη του Χουάν Ορτίς Λόπες ακολουθεί τη σύλληψη τον περασμένο Οκτώβριο του στενού του συνεργάτη Μάουρο Σολομόν κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης, καθώς η Ουάσινγκτον προσπαθεί να εμποδίσει τη Γουατεμάλα να βυθιστεί περισσότερο στον πόλεμο των καρτέλ των ναρκωτικών του Μεξικού, που απειλεί να αποσταθεροποιήσει περιοχές της χώρας.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την αποδέσμευση 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στην Κεντρική Αμερική κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ελ Σαλβαδόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα