Διαδοχικές συσκέψεις

Διαδοχικές συσκέψεις  με κυβερνητικά στελέχη για θέματα Κράτους και Θεσμών, αλλά και Εξωτερικής Πολιτικής, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη θα έχει το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής σταθερότητας καθώς και δημοσιονομικές διορθώσεις για το 2011 θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο
του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί στις 15 Απριλίου στη Βουλή. Σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την Τετάρτη, συμφωνήθηκε ότι θα εξειδικεύονται ανά έτος, ενώ παραμένει θέση της κυβέρνησης η στρατηγική συμμετοχή του δημοσίου σε βασικές υποδομές. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι το έλλειμμα για το 2010 θα κλειδώσει σε υψηλότερα ποσοστά από το 9,5% ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επαναγοράς χρέους από τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων.

"Βαδίζουμε προς το τέλος της ύφεσης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι τα προβλήματα τελείωσαν", εκτίμησε ο πρωθυπουργός.

"Η Κυβέρνηση είναι πλέον γεγονός ότι λέει ψέματα για την οικονομία", υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα