Ο Τύπος της Πέμπτης

Το νέο Λύκειο που εξήγγειλε η κυβέρνηση, το ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές για δάνεια πρώτης κατοικίας, τα νέα μέτρα για την κάλυψη των ελλειμμάτων, οι κατασχέσεις για χρέη, η ΕΛ.ΑΣ «καθαρίζει» τα κυκλώματα της νύχτας, και η εσωκομματική βόμβα στο μνημόνιο κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Πέμπτη.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η ΕΛ.ΑΣ. «καθαρίζει» τους νονούς της νύχτας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα κυκλώματα πρώην υποστράτηγος και
αξιωματικοί της Αστυνομίας, εργαζόμενος στη Βουλή, υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος και γνωστή τραγουδίστρια. 70 τα βασικά μέλη, με τους εγκεφάλους να κινούν τα νήματα μέσα από τις φυλακές".

   
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καταιγίδα νέων μέτρων για να καλύψουν τα ελλείμματα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για το τρέχον έτος οδηγεί η υστέρηση των εσόδων και η αναρρίχηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού κοντά στο 10% του ΑΕΠ το 2010. Ο φετινός λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες για να «σβήσουν» μαύρες τρύπες και αποκλίσεις, θα ξεπεράσει σε κάθε περίπτωση τα 3 δισ. ευρώ, έναντι αρχικού σχεδιασμού για μέτρα 1,750 δισ. ευρώ για την κάλυψη τυχόν αστοχιών του προϋπολογισμού".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βόμβα στο Μνημόνιο. «Πράσινος» βουλευτής διασύρει Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέους τριγμούς στο κλυδωνιζόμενο καράβι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε το μπαϊράκι κατά του Μνημονίου, που σήκωσε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, υιοθετώντας μάλιστα πλήρως όσα τόσο καιρό λέει ο Αντώνης Σαμαράς: ότι δηλαδή «το Μνημόνιο δεν βγαίνει»".

  
ΕΘΝΟΣ: "Νέο Λύκειο με 19 λιγότερα μαθήματα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η εφαρμογή των αλλαγών στο Λύκειο. Το νέο σύστημα μειώνει κατά 19 τα διδασκόμενα μαθήματα. Καινούργιος τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ θα ισχύσει σε τρία χρόνια".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Επιχείρηση - λουκέτο από την χούντα του ΠΑΣΟΚ στις «μικρές» εφημερίδες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "λουκέτο, κυριολεκτικά, στις «μικρές» -δεν πιστεύουμε ότι η κυκλοφορία ή ο αριθμός των σελίδων χαρακτηρίζει το δημοσιογραφικό μέγεθος ενός εντύπου, αλλά οι αγώνες του και μόνο- πολιτικές εφημερίδες, αλλά και στις οικονομικές επιχειρεί τώρα να βάλει η ΧΟΥΝΤΑ του ΠΑΣΟΚ με την κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών στον πολιτικό και οικονομικό Τύπο, αφού η δημοσίευσή τους αποτελεί το βασικό έσοδο των εφημερίδων αυτών".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αρχηγική δυναμική εμφάνιση Βενιζέλου με υπερκομματικό προφίλ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ως άλλος Α. Λοβέρδος ξεκαθαρίζει ότι δεν πρέπει να κρύβει κανείς την αλήθεια για την οικονομία γιατί δεν υπάρχει περιθώριο εξωραϊσμών ή συγκαλύψεων. Η στάση του καθενός προσδιορίζεται από τις ανάγκες που έχει η χώρα, λέγει με νόημα ο υπουργός Αμυνας. Διαμηνύει ότι η Ελλάδα είναι σε πόλεμο και πρέπει να στρατευθούν οι πάντες για τη σωτηρία της χώρας".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:
Keywords
Τυχαία Θέματα