Για την ηρεμία στο 6ο διαμέρισμα

Καμία πλέον εκδήλωση πέραν των προγραμματισμένων αυτού του Σαββατοκύριακου δεν θα ξαναγίνει στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, προκειμένου, όπως είπε, να επέλθει η ηρεμία στην περιοχή.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Καμίνης τόνισε ότι οι συνεχόμενες εκδηλώσεις στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα προκαλούν ιδεολογικές συγκρούσεις, γεγονός που δεν βοηθάει στο να ησυχάσει η περιοχή.

Άλλωστε, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης της παιδικής χαράς και της πλατείας.

Η απόφαση
αυτή του δημάρχου προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κωνσταντίνου, ο οποίος όμως κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του δέχθηκε φραστική επίθεση από σύλλογο κατοίκων της περιοχής για τις συγκεντρώσεις που διοργανώνει το κόμμα του και οι οποίοι συμφωνούν με την απόφαση του δημάρχου.

Οι κάτοικοι του 6ου δημοτικού διαμερίσματος, δηλαδή των περιοχών που αντιμετώπισαν τα σημαντικότερα προβλήματα από τις επεμβάσεις και παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής, οργανώνουν μαζί με άλλους φορείς, αύριο στις 12 το μεσημέρι, μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα αρχίσει από την πλατεία Βικτωρίας και θα καταλήξει στον Άγιο Παντελεήμονα.

Εν τω μεταξύ, η Κίνηση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, απευθύνει κάλεσμα μετά το τέλος του συλλαλητηρίου να υπάρξει πορεία που θα καταλήξει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Δηληγιάννη, προκειμένου να ματαιωθεί η συγκέντρωση που οργανώνει το απόγευμα η Χρυσή Αυγή.

Γιώργος Μανουσακάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα