Τα επετειακά μηνύματα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

Στο επετειακό του μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρθηκε στη σύγχρονη πραγματικότητα τονίζοντας πως «το ΄ΟΧΙ΄ στον ναζισμό είναι τώρα πάλι πιο επίκαιρο παρά ποτέ και μας γεμίζει αισιοδοξία ότι η ελληνική κοινωνία έχει επιλέξει να ξεπεράσει, όχι μόνο την οικονομική κρίση, αλλά και την κρίση αξιών και συμπεριφορών που ταλανίζουν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια».

Ο

κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως «αυτές οι επέτειοι μας διδάσκουν κάθε χρόνο, επίμονα, κάτι πολύ σημαντικό: Να είμαστε ενωμένοι, υπεύθυνοι, υπερήφανοι, αισιόδοξοι και αποφασισμένοι για να βγάλουμε, όλοι μαζί, τη χώρα μας από τη μέγγενη της κρίσης», και συμπλήρωσε: «Σ’ αυτήν την προσπάθεια απευθύνουμε πρόσκληση να συμμετάσχει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα».

ΔΗΜΑΡ

«Όλοι έχουμε υποχρέωση απέναντι στις νεότερες γενιές να υπερασπιστούμε το αγαθό της δημοκρατίας και της ελευθερίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωσή της για την εθνική επέτειο.

«Το “όχι” στον φασισμό και στον ναζισμό, 73 χρόνια μετά, είναι επίκαιρο. Στη χώρα που πλήρωσε με χιλιάδες νεκρούς τον αντιφασιστικό αγώνα, σηκώνουν κεφάλι οι νοσταλγοί του Χίτλερ» αναφέρει η Αγίου Κωνσταντίνου.
Και συνεχίζει: «Οι δημοκρατικοί πολίτες, ο προοδευτικός κόσμος δεν θα επιτρέψουν την αναβίωση εικόνων από το σκοτεινό παρελθόν, θα υψώσουν τείχος απέναντι στο ρατσιστικό μίσος και στη φασιστική δράση».
«Όλοι έχουμε υποχρέωση απέναντι στις νεότερες γενιές να υπερασπιστούμε το αγαθό της δημοκρατίας και της ελευθερίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα