Πισσαρίδης:Θα είναι καταστροφική ενδεχόμενη έξοδος απο ευρώ

12:30 4/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Καταστροφική χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας της χώρας Χριστόφορος Πισσαρίδης, μιλώντας στο BBC. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια έξοδος θα ήταν καταστροφική. Η Κύπρος πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νομπελίστας οικονομολόγος πρόσθεσε ωστόσο ότι οι 17 χώρες μέλη και οι θεσμοί της ευρωζώνης πρέπει να καθίσουν

και να συζητήσουν ανοιχτά προς τα πού οδεύει η νομισματική ένωση και ποιο είναι το μέλλον της. «Δε νομίζω ότι είναι καλό για μια μικρή χώρα να πει ‘σας βαρέθηκα και θα φύγω’. Πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε ανοιχτά ποιο είναι το κοινό συμφέρον αντί για το συμφέρον μεμονωμένων χωρών. Αυτό είναι που με απογοητεύει – έχουμε χάσει το όραμα των μεγάλων ιδρυτών, του Χέλμουτ Σμιτ, του Ζισκάρ Ντ’Εστέν και του Ντελόρ», είπε ο κ. Πισσαρίδης.

Αναφερόμενος στον τρόπο λήψης των αποφάσεων στην ευρωζώνη είπε ότι είναι γελοίο το φαινόμενο των αντιφάσεων σε κορυφαίο επίπεδο από μέρα σε μέρα ή ακόμα και μέσα στην ίδια μέρα, υπενθυμίζοντας τη σύγχυση από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup σχετικά με το αν η Κύπρος θα αποτελέσει μοντέλο για τα μελλοντικά πακέτα διάσωσης.

Όπως είπε, το μεγάλο ερώτημα είναι πού οδεύει η ένωση. «Υποστήριξα την τραπεζική ένωση στη βάση των αρχών που παρουσιάστηκαν το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Αλλά όλες οι ενέργειες που γίνονται τώρα πηγαίνουν στην αντίθετη κατεύθυνση. Πρέπει λοιπόν να κάτσουμε ως 17 εταίροι να δούμε ποιο είναι το μέλλον αυτής της ομάδας χωρών», συμπλήρωσε ο Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Πηγη icyprus

Keywords
Τυχαία Θέματα