Γαλλία: Κατηγορούν υφυπουργό για παρενόχληση

Δύο Γαλλίδες προσέφυγαν στην δικαιοσύνη εναντίον ενός υφυπουργού τον οποίο κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση, κάτι που φαίνεται ότι ενθαρρύνθηκαν να κάνουν μετά την πρόσφατη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ο Ζιλμπέρ Κολάρ, δικηγόρος των γυναικών, είπε ότι υπέβαλε τις προσφυγές εναντίον του υφυπουργού Δημόσιας Διοίκησης Ζορζ Τρον αυτή την εβδομάδα και επιβεβαίωσε μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι η κατηγορία είναι σεξουαλική παρενόχληση.

Ο δικηγόρος του Τρον, ο Ολιβιέ Σνερμπ,
απέρριψε τις προσφυγές και δήλωσε ότι του δόθηκε εντολή να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο ίδιος ο Τρον δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν για το θέμα και πρόσθεσε πως οι ενάγουσες είναι γυναίκες που είχαν απολυθεί από τις θέσεις τους στο δήμο της Ντραβέιλ, μιας πόλης έξω από το Παρίσι της οποίας ο Τρον είναι δήμαρχος.

«Η προσφυγή εστάλη μέσω ταχυδρομείου τη Δευτέρα και επαναλήφθηκε από τις ενάγουσες το πρωί σήμερα», δήλωσε ο Κολάρ.

Μια από τις γυναίκες περιέγραψε τους λόγους της προσφυγής της σε συνέντευξή της --με ψευδώνυμο-- στην εφημερίδα Le Parisien.

Είπε ότι ενθαρρύνθηκε να σπάσει τη σιωπή της από την είδηση ότι ο πρώην, πλέον, διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν συνελήφθη για απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη.

«Όταν είδα ότι μια μικρή καμαριέρα μπορεί να τα βάλει με το Ντομινίκ Στρος-Καν, είπα στον εαυτό μου ότι δεν έχω πια το δικαίωμα να σιωπώ», είπε η γυναίκα, που η εφημερίδα κατονόμασε για τις ανάγκες της συνέντευξης ως Λορά.

Σε δικές του δηλώσεις στη Λε Παριζιάν, ο Τρον υποστήριξε ότι οι προσφυγές κατατέθηκαν εναντίον του για λόγους αντεκδίκησης και άφησε να εννοηθεί ότι συνδέονται με μια τοπική προστριβή σχετικά με ακίνητα. Πρόσθεσε ότι οι δύο γυναίκες συνδέονται με την ακροδεξιά, η οποία είναι αναμεμιγμένη στην προστριβή.
Keywords
Τυχαία Θέματα